PDA

Zobacz pełną wersję : Kontrolka paliwa

ziele78
26-06-07, 18:37
Witam , kilka tygodni temu zakupilen honde Civic (niedlugo porobie zdjecia to wkleje) z silnikiem D15B2 92' i mam uciazliwy problem bo nie ma kontrolki wskaznika paliwa...jest tylko standardowy plywak i jezeli jade pod gore to benzyny pokazuje mi ze jest mniej a jezeli w dol to mniej i wkoncu niewiem kiedy mam na czerwonej kresce :P darady jakos wstawic ta kontrolke ?

[H] Dylu [H]
26-06-07, 18:52
też nie mam w EJ9...trzeba się nauczyć z tym żyć...pośmigasz trochę, poobserwujesz ile pali, ile robi km na zbiorniku to będziesz wiedział lepiej od kontroli i wskaźnika kiedy trzeba tankować...a na razie jak masz obawy to 5l w bagażnik i jeździj...

ziele78
26-06-07, 22:49
no wlasnie czyli jak bedzie samochod na plaskiej powierzchni wtedy bede wiedzial ile jest naprawde paliwa? :speszony: jest jakas mozliwosc zainstalowania tej kontrolki ? :)

Caingorn
26-06-07, 23:37
I co Ci da ta kontrolka??To że jadąc pod górke bedzie sie świecić a jadąc w dół świecić sie nie będzie?? ;) Szkoda zachodu ;)
Musisz sie przyzwyczaić co nie nalezy do żeczy zbytnio skomplikowanych. Jak sie poziom zbliża do E to i tak trzeba tankować z kontrolką czy bez niej. :/

analogue
26-06-07, 23:50
mozesz kupic bak od jakiegos civica gdzie byly montowane kontrolki rezerwy, np. w moim eg6 jest, ale lepiej przyzwyczaj sie do braku kontrolki, 2-3 miesiace i bedziesz wiedzial kiedy dokladnie trzeba zalac maszyne :d

draffter
26-06-07, 23:51
choc bylo o tym wiele razy napisze raz jeszcze: im bardziej z dolu baku bedziesz bral byne tym szybciej zakatujesz pompe itede....

:bicie:

ziele78
27-06-07, 00:16
hehe macie racje jak sie zbliza do E to i tak trzeba myslec o zatankowaniu a nie zeby jezdzic na oparach :P dzieki pozdrawiam :piwo2:

the-one
27-06-07, 02:53
A tak swoja droga to ile mm ponizej "E" spada strzalka jak juz koniec benzyny? Raz w dniu wyplaty jak juz nie mialem pieniedzy to mialem paliwka na rowni z literka E i tylko modlilem sie zeby nie zgasl. Kilka razy w tym dniu jezdzilem do bankomatu bo nie bylo pieniazkow o stalej porze tylko poznym wieczorem.

Caingorn
29-06-07, 00:52
W EG3 małem dwie drubości wskazówki ponizej E obecnie jedna:)

kfas666
29-06-07, 10:06
ja jak zakupiłem swoje EJ2 to wskazówka była jakieś 3 mm poniżej poziomu (swoją drogą zastanawiałem się kiedy się rezerwa zaświeci... teraz wiem, że tego nie ma), pojechałem zatankować i weszło mi tylko 40 literków. co do wskazówki to nie pokazała od razu pełnego poziomu tylko ustawiła się tak milimetr pod F, na pełem poziom weszła tak po przejechaniu 10 km.

ziele78
29-06-07, 21:29
niewiem czy to tylko w hondach tak jest bo to moj pierwsszy samochod ale ten plywak tak czasami swiruje 2cm do gory dwa w dol..:Palbo mam zludzenia ;)

kfas666
01-07-07, 12:36
kiedyś dawno temu miałem corse "A", tam się dopiero cuda działy ;) wksazówka pokazywała to co chciała, ale się przyzwyczaiłem i mniej więcej po ilości przejechanych kilometrów wiedziałem ile jeszcze mam :piwo: