Zobacz pełną wersję : Jakie luzy zaworowe w b16a1?
pytanko jak w temacie
jak ustawic prawidlowo na ssacych i wydechowych
ssanie - 0.13 - 0.17
wydech - 0.15 - 0.19
na zimnym silniczku ustawiać - a wartości wyśrodkować (parę dni temu ustawiałem i nie wiedziałem które wartości ustawiać, ale gej LIO gdzieś wyszukał że srodkować i mu uwierzyłem i podaje dalej :) Wiec ustaw ssace 0.15 a wydechowe 0.17.
silnik dohc;
dolot 0,18-0,22
wylot 0,23-0,27
modele od 91'
dolot 0,15-0,19
wylot 0,17-0,21
modele od 87' do 91'
dolot 0,13-0,17
wylot 0,15-0,19
było juz o tym :roll:
racja!!!
wiele osob ustawia na cieplym silniku (tzn zawsez troche ostygnie podczas rozbierania) ale im zimniejszy tym lepiej
jezeli mozna to sie podlacze a chodzi mi o D15Z6 bo jak widze ze dla silnikow DOHC jest :dolot 0,18-0,22
wylot 0,23-0,27
a chodzi mi o SOHC
w tytule jest o jaki silnik chodzi :-) b16a1 dohc
wiele osob ustawia na cieplym silniku (tzn zawsez troche ostygnie podczas rozbierania) ale im zimniejszy tym lepiej
i to jest błąd - w źródlach serwisowych podawana jest max temperatuja głowicy 38 stopni C, a powinno się ustawiać na zimnym.
dla D15Z6 ssący - 0.18 - 022, wydechowy - 0.23 - 0.27.
To co podał Badyl - pierwsze - nie wiem ;) , drugie B16A2, i trzecie B16A1. Geje - tak ciężko zajrzeć do manuala, albo chwilę poszukać - i to najlepiej do swojego konkretnego silnika :roll:
i to jest błąd
to co napisalem to blad? :-) bo tak dwojako mozna rozumiec twoja wypowiedz
przeciez napisalem ze na zimnym :D
pozdroooo!
Wieshaq - błędem jest to że wielu ustawia na ciepłym - czego nie rozumiesz :P
teraz juz jasne!! wydawalo mi sie ze napisales ze moja wypowiedz jest bledem i musialbym jechac az do warszawy zeby sie z toba spotkac w tej sprawie. hehee
;)
fakt ze duzo osob ustawia na cieplym. 2 razy tez mi chciali na cieplym ustawic ale sie nei dalem :-)
Pozdrooo zioooom!!
hey! wiem, że tamat juz stary, :oops: ale nie chce specjalnie otwierać nowego, żeby spytać, jakie luzy zaworowe powinny być w D15Z6 (1,5 VTEC 115 kucy) :idea:
z góry dzięki za odpowiedź... :mrgreen:
pozdro!
ale nie chce specjalnie otwierać nowego, żeby spytać, jakie luzy zaworowe powinny być w D15Z6 (1,5 VTEC 115 kucy)
a czytać kolega umie :D 4 posty wyżej:
ale nie chce specjalnie otwierać nowego, żeby spytać, jakie luzy zaworowe powinny być w D15Z6 (1,5 VTEC 115 kucy)
a czytać kolega umie :D 4 posty wyżej:
kurde!! :oops: :oops: :oops: przecież czytałem wszystkie posty po kolei... jak ja mogłem to przeoczyc... :?: :?: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :573: ja pierdziele jestem ślepy jak kret!! :mrgreen: sorry!! tylko nie krzyczcie... (każdemu może sie zdażyć :wink: ) dzięki siemaR!!
pozdro!!