Zobacz pełną wersję : Naprawy blacharskie, gdzie ?
Witam,
Kilka dni temu na parkingu przed hipermarketem jakiś debil rozwalił mi kawałek Hondy. Nie wiem co robił ale drzwi są wgniecione i zdarte do blachy na całej wysokości, nadkole i tylni zderzak niestety też. Kamery niestety nic nie złapały więc nie pozostało mi nic innego jak zrobić to we własnym zakresie z AC. i Teraz pytanie do Was szanowni klubowicze z Warszawy. Podajcie mi proszę gdzie warto takie coś naprawić. Jeżeli chodzi o ASO w Warszawie (lub okolice) to które? Chętnie też przejechał bym się do dobrego lakiernika który by mi to wycenił. Gdzie lepiej to zrobić? W ASO czy w zakładzie lakierniczym. Auto ma 3.5 roku. Także jest po gwarancji. Do tej pory było piękne i zadbane :(
Pozdrawiam.
Daj sobie spokój z aso to partacze,jaki masz kolor auta prześlij jakieś zdjęcia to coś podpowiem(pomogę)
Kolor czarny.
Przednie drzwi wyglądają na nieruszone.
Do naprawy są: tylne drzwi pasażera, nadkole (blacha ok tylko porysowany plastik), tylni zderzak.
http://www.dropbox.com/gallery/43837300/1/Honda?h=17c19b
Jak nie ASO to gdzie znajdę dobry zakład lakierniczy który zrobi to za rozsądne pieniądze?
Jak pogrzebiesz w forum to znajdziesz dobre opinie o oddziale hondy-wyszomirski na ul.Parowcowej
link:
http://www.blswyszomirski.pl/
Pozdrawiam.
Czytałem dużo pozytywnych opinii o Wyszomirski i o Autowest (tutaj ogólnie o serwisie). Jeśli chodzi o naprawę poza ASO to często na forach jest polecana firma Sztuka Lakierowania. Myślę że poza ASO będzie taniej.
Słuchaj ja mogę polecić kolesia z Zacisza (Wawa) mi naprawiał Hondę która mocno oberwała i na prawdę za niewielkie pieniądze. Tel mogę podać na prv oraz foty jak Hania przez naprawą wyglądała i jak po wygląda. A z tego co widzę no nie masz tragicznego wgięcia w porównaniu do tego co ja miałem. Koleś wyciągnął wgniecienia i szpachli jest na prawdę mało (sprawdzane miernikiem grubości lakieru)
Zmieniłem temat wątku, więc proszę tylko konkrety bez zbędnych komentarzy
ja tez polecam Wyszomirskiego na parowcowej - naprawialem tam juz 2 auta i nie mam zadnych zastrzezen. swoja droga to Autowest wlasnie im zleca naprawy blacharskie bo sami blacharni wlasnej nie maja..
Jestem w trakcie załatwiania formalności na ul.parowcowej u Wyszomirskiego. Pod koniec tygodnia ma oddać auto na około 7 dni. Napiszę opinie jak odbiorę. Dzięki wszystkim za pomoc.
Koniecznie napisz jak wyszło. Przejrzałem wątek 'Warsztaty - polecam/odradzam' i z postów z pierwszych stron jest trochę narzekania na Parowcową 10D /nie mylić z Parowcową 4 - Andi Trading/ - ale to posty z 2005/6 roku. Być może poprawili jakość usług :]
Koniecznie napisz jak wyszło. Przejrzałem wątek 'Warsztaty - polecam/odradzam' i z postów z pierwszych stron jest trochę narzekania na Parowcową 10D /nie mylić z Parowcową 4 - Andi Trading/ - ale to posty z 2005/6 roku. Być może poprawili jakość usług :]
Tak jak obiecałem zdaje krótką relacje z naprawy. Formalności pomiędzy salonem BLS Wyszkomirski a PZU trwały 3 dni. W poniedziałek dostarczyłem samochód do salonu. W środę był już gotowy. Samochód zrobiony bardzo dobrze. Wszystko wygląda idealnie. Dodatkowo zdecydowałem się na wymianę grilla ze szklanego na akcesoryjny. Dostałem 16% rabatu. Na minus to ceny napraw blacharskich. Ja oczywiście nie płaciłem tylko PZU ale patrząc na fakturę nie zdecydował bym się prywatnie. Po prostu tak jak czytałem w Internecie jest bardzo drogo. Druga sprawa to upoważnienie do reprezentowania salonu w naszym imieniu u ubezpieczyciela. Jest w nim zapis że w momencie problemów zapłaty należności przez ubezpieczyciela koszty naprawy pokrywa klient. Oczywiście otrzymałem słowną informacje że PZU potwierdziło przed naprawą kosztorys ale zapisu nie chciano usunąć. Jak macie dodatkowe pytania to piszcie.
marcin001984
26-10-12, 00:40
A ja polecam Autoryzowaną Stację Dilerską Toyota Tadeusz Ukleja w Złotkowie k. Poznania. Wystarczy wpisać w googlach. Jeden z najnowocześniejszych serwisów blacharsko lakierniczych, bardzo dobrze wykonane naprawy, naprawiają auta wszystkich marek i wcale nie są tacy drodzy.