PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze sprzegłem lub skrzynią w D13b2

PIXXIP
25-06-07, 19:50
Witam

Mam pewien problem z którym nie bardzo wiem jak mam sobie poradzić
Mam EG3 D13b2 w którym kure....sko skrzypi sprzęgło przy wciskaniu.......dżwięk skrzypienia dochodzi ze skrzyni tak jak by ........

teraz jak to Linka to gdzie ją podsmarować........A jeżeli nie to co to jest.........
w Aucie da sie słyszeć łóżyska skrzyni ja biegu jałowym ale delikatnie .........

Moze ktos coś wie ????

marcov
25-06-07, 20:22
to najprawdopodobniej "sloneczko" tak skrzypi, byc moze wystarczy rozebrac sprzeglo i przesmarowac sprezynki w docisku i wszystkie ruchome elementy

UkiNH
25-06-07, 20:43
teraz jak to Linka to gdzie ją podsmarować........A jeżeli nie to co to jest.........

napewno nie linka bo sprzęgło jest w tych autkach hydrauliczne:]
może być tak jak powiedział przedmówca, ja mam podobną sytucję i spróbuje nasmarować

PIXXIP
25-06-07, 21:14
Poczekam na Ciebie jak zrobisz to napisz :)

marcov
25-06-07, 21:42
tylko niech nikt nie psika zadnym "super" srodkiem przed gumowa oslone lapy sprzegla :]

PIXXIP
25-06-07, 23:32
Niestety nie mam chyba aż Takich umiejętności żeby ściągnąć skrzynie i pobawić się ze sprzęgłem....

marcov
26-06-07, 07:13
wiec jesli ten dzwiek nie jest az tak bardzo slyszalny podczas jazdy to poczekaj az sie sypnie lozysko lub tarcza sprzeglowa, wtedy mechanik wymieni wszystko za jednym podejsciem

PIXXIP
26-06-07, 10:02
Problem w tym ze słychać nawet podczas jazdy......... :( A mnie trafia...... :) a łożyska to hmmmm też za niedługo padną