Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zamontować lusterka Spoon style

NoName
25-06-07, 15:54
Czy ma ktoś jakiegoś manuala albo wskazówki jak zamontować te lusterka, próbowałem sam ale coś mi dzyndzel do regulacji lustra/wkładu nie pasuje. Please, give me advise!

havok
25-06-07, 16:02
http://www.passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=76

NoName
25-06-07, 19:12
http://www.passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=76

Dzięki, no właśnie tam opisane jest jak zamocować elektryczne a ja mam manual i problem jest z wihajstrem do regulacji

tieesto
25-06-07, 23:08
rozumiem ze wcześniej mialeś elektryczne?? czy poprostu definitywnie nie mozesz wsadzić tego patyka w dziure która wchodzi do wnętrza?? czy motasz sie z plastikiem?? jesli tylko z plastikiem to poprostu musisz sobie załatwić od wersji manualnej tam już jest dziura. opisz dokładnie to co Ci nie wychodzi czy wchodzi :aloha:

NoName
26-06-07, 20:50
miałem manual i kupiłem manual i jakoś to do siebie nijak to nie pasuje. "Wihajster" regulujący kąt wkładu nie idzie przymocować do spoon stajlów :/

tieesto
28-06-07, 09:41
a czy to nie jest tak jak w przypadku innych badziewiów czyli m3 itp?? ze praktycznie o regulacji z wewnątrz możesz zapomnieć i są takie naprawde manualne czyli ręką regulujesz lustro??

M1
28-06-07, 11:10
czyli ręką regulujesz lustro??

Tak :aloha:

NoName
28-06-07, 13:14
Ok, to po co zrobili otwór w "spoonach" na podłączenie wihajstra?

KuBiK
28-06-07, 14:35
tak dla picu abys myslal ze mozesz regulowac ze srodka :aloha:

tieesto
28-06-07, 20:33
Ok, to po co zrobili otwór w "spoonach" na podłączenie wihajstra?
pewny jesteś że to jest dziura zeby tam podłączyć ten wihajster?? wogule czy ktoś z szanownego gejostwa ma spoony które może regulować z wewnątrz?? dziś ogladałem lusterka F1 i tez dziure miały no ale tam to wiadomo ze sie nie da ich regulowac z wewnątrz!
zrób jakieś foto czy jak?

Paweł007
30-03-08, 14:02
to jak jest z tymi lusterkami spoon style? mozna je regulowac od srodka czy nie?
miałem manual i kupiłem manual i jakoś to do siebie nijak to nie pasuje. "Wihajster" regulujący kąt wkładu nie idzie przymocować do spoon stajlów
komuś udało sie zamontować w normalny, estetyczny sposób "wihajster", tak żeby spełniał swoja funkcje?
można prosić o fotkę, od szczęśliwego posiadacza takich lusterek, jak to od wewnątrz wygląda? bo to trochę lipa taka z tymi dziurami, disign wnętrza mi popsują ;)

kurgan
31-03-08, 09:46
tego wihajstra sie nie da zamontowac. regulacje masz z zewnatrz :D ustawiasz raz i juz. po co krecic lusterkami?? niestety bez regulacji sa manuale pomimo tego, ze jest dziurka. szklo jest na tyle sztywne w ustawianiu, zen ie lata i sie nie przestawia :)

olej dziury albo zrob zaslepke z samoprzylepnej foli czarnej na przyklad.

coala_16
31-03-08, 18:57
Ja mam Spoony manualne, i nie rozumiem po co ci to regulowanie od środka.

Szkło w nich świetnie trzyma pozycje jak raz ustawisz i tyle, mi zostały w zaślepkach okrągłe otwory i wykorzystam je na zabudowę tweeterów już niebawem ;)

Albo możesz za grosze z rozbitka kupić takie zaślepki bez dziury z wersji z elektryką i koniec.

Paweł007
31-03-08, 20:51
Ja mam Spoony manualne, i nie rozumiem po co ci to regulowanie od środka.
z samochodu korzystam nie tylko ja. druga osoba jest zupełnie innej postury, wiec często reguluje lusterka...

LechuLK
02-04-08, 19:12
To trochę lipa z tymi manualami? Myślałem, że będzie można regulować od wewnątrz. A czy jest duży problem z zamontowaniem elektryki lusterek jak się miało manuale? Co będzie potrzebne?

Aquarius
02-04-08, 19:50
Z tego co słyszałem to podobno można ze szrotu kupić silniczki od vw lub octawi i manuale przerobic na elektryki... ale to opcja jesli ktos mial wczesniej elektr. Bo jak manuale to z tego co wiem to niema opcji zeby ten wihajster podpiąć :)

HG__wwa
21-02-12, 01:05
odświeże.. wie ktoś czy da rade zamontowac do luster spoona podgrzewanie?

Paputek
21-02-12, 20:42
tak da sie , mam osobisce lusterka spoon(replika) i mam podgrzewanie

HG__wwa
21-02-12, 20:45
ale masz elektryczne czy manualne?

Paputek
21-02-12, 21:49
elektryczne