PDA

Zobacz pełną wersję : civic d16y7 szarpie, brak bledow

maarciin
13-03-12, 23:47
Panowie mam problem typu: civic nie zawsze, ale dosc czesto dostaje czkawki przy ok 2k obr szarpie itp po wcisnieciu pedalu gazu do dechy po ok2,3 s dostaje kopa i idzie juz bardzo ladnie do konca zakresu obrotow, takze podczas spokojnego przyspieszania czuc jakby cos hamowalo silnik, lekko zamula co jakis czas, nie idzie bardzo plynnie do konca ;/ sam juz nie wiem gdzie lapy wlozyc tzn: kopulka palec kable czujnik polozenia przepustnicy posprawdzane czujnik ustawiony ksiazkowo a auto dalej robi to samo. Obstawil bym lambde bo kiedys mi tak sie juz dzialo ale zapala sie blad i okazalo sie ze kabel byl przerwany w niej, a teraz BRAK bledow niby ok a auto ma taki wybryk, moze ktos cos podpowiedziec, ale konkretnie jak cos. Jeszcze czy OBD2 jest mozliwosc sprawdzenia na komputerze zewnetrznym u jakiegos mechanika czy na OBD2 nie ma jak narazie czegos takiego. Wiem ze tematow jest kilka na necie o tym problemie, ale kazdy tylko pyta a odpowiedzi sa ogolnikowe, a najlepiej to wymiana silnika i bd spokoj, obczytalem wszystko i zero konkretow. Jak mozecie to dajcie jakies info ;]

Van_Dal
14-03-12, 09:35
map sensor. podmień z innego modelu, później oczywiście samoadaptacja

Feniks333
14-03-12, 10:20
A świeczki w jakiej kondycji są??