Zobacz pełną wersję : Cześci od anglika .
borkosia66
13-03-12, 22:17
Witam . Chcę kopić części od Anglika , jednak dla pewności chciałbym zapytać .Czy będą pasować boczki drzwi przednie ,siłownik drzwi pasażera,kompletny silnik wraz z ramieniem wycieraczki tylnej klapy .Pozdrawiam .
boczki drzwi przednie
przedumaj o czym piszesz, bo boczki jako tako może i by były ale nie będą pasować sterowniki do szyb, z jednej strony masz 4 przycisku z drugiej jeden
siłownik drzwi pasażera
tutaj to samo w jednych drzwiach masz silownik podpięty jako master a w drugich slave, to akurat można przerobić, tylko czy jest sens szturac?
kompletny silnik wraz z ramieniem wycieraczki tylnej klapy
no a tutaj nie jestem w stanie powiedzieć na sto, ale obstawiam że będzie to samo
kolega ma chyba potłuczony samochód...
boczki będą pasować, ze swoich boczków EU będziesz musiał wyciągnąć sterowniki szyb, bo tak jak zauważył genior w angliku są odwrotnie, czyli z prawych przednich drzwiach masz 2x lub 4x el. szyby a powinny być w naszych drzwiach kierowcy (LP)
Zgadza się, powinna być różnica w kabelkach. ale... spotkałem się z zamkami, gdzie kabelków było około 7 sztuk, i takie samo podłączenie było z lewej i prawej strony anglika. Żeby podłączyć taki zamek w EU trzeba mieć dodatkowo plastikową kostkę (sterownik, 20zł), bo innaczej są generowane sygnały sterujące. Dochodzi jeszcze inna kwestia... siłowniki centralnego zamka są inne niż w EU (kształt, wielkość). Aby przełożyć z anglika do EU trzeba przełożyć razem z całym zamkiem, a co z tym idzie przynajmniej z jednym drutem (cięgnem). Otwory mocujące pasują. Nie chcę straszyć, ale trochę zabawy jest.
Moja rada: zrób zdjęcie swojego siłownika. Jak taki sam będzie przy angolu to kupuj, jak nie to nie zawracaj sobie głowy.
Tak, tylna klapa jest identyczna. Przekładasz plug&play, nawet z razem z całą wiązką klapy.
borkosia66
15-03-12, 21:27
Witam .Dziękuje za odpowiedzi .Z Hanią nie jest jeszcze tak źle .Boczki porysowane dlatego chcę wymienić ,silnik wycieraczki jest zespolony z dyszą spryskiwacza a u mnie ktoś chciał ukraść ramie wycieraczki i uszkodził dysze teraz cały płyn leci w niebo ,siłownik już dawno szwankował ale tej zimy już na dobre zaniemógł .Części od Anglika są o wiele tańsze .Pozdrawiam .
Jakbyś potrzebował oryginalnego siłownika drzwi pasażera to wiem kto ma ;-) prv