PDA

Zobacz pełną wersję : Cześci od anglika .

borkosia66
13-03-12, 22:17
Witam . Chcę kopić części od Anglika , jednak dla pewności chciałbym zapytać .Czy będą pasować boczki drzwi przednie ,siłownik drzwi pasażera,kompletny silnik wraz z ramieniem wycieraczki tylnej klapy .Pozdrawiam .

genior
13-03-12, 22:51
boczki drzwi przednie
przedumaj o czym piszesz, bo boczki jako tako może i by były ale nie będą pasować sterowniki do szyb, z jednej strony masz 4 przycisku z drugiej jeden

siłownik drzwi pasażera
tutaj to samo w jednych drzwiach masz silownik podpięty jako master a w drugich slave, to akurat można przerobić, tylko czy jest sens szturac?

kompletny silnik wraz z ramieniem wycieraczki tylnej klapy
no a tutaj nie jestem w stanie powiedzieć na sto, ale obstawiam że będzie to samo

owsikk
14-03-12, 00:55
kolega ma chyba potłuczony samochód...
boczki będą pasować, ze swoich boczków EU będziesz musiał wyciągnąć sterowniki szyb, bo tak jak zauważył genior w angliku są odwrotnie, czyli z prawych przednich drzwiach masz 2x lub 4x el. szyby a powinny być w naszych drzwiach kierowcy (LP)

Zgadza się, powinna być różnica w kabelkach. ale... spotkałem się z zamkami, gdzie kabelków było około 7 sztuk, i takie samo podłączenie było z lewej i prawej strony anglika. Żeby podłączyć taki zamek w EU trzeba mieć dodatkowo plastikową kostkę (sterownik, 20zł), bo innaczej są generowane sygnały sterujące. Dochodzi jeszcze inna kwestia... siłowniki centralnego zamka są inne niż w EU (kształt, wielkość). Aby przełożyć z anglika do EU trzeba przełożyć razem z całym zamkiem, a co z tym idzie przynajmniej z jednym drutem (cięgnem). Otwory mocujące pasują. Nie chcę straszyć, ale trochę zabawy jest.
Moja rada: zrób zdjęcie swojego siłownika. Jak taki sam będzie przy angolu to kupuj, jak nie to nie zawracaj sobie głowy.

Tak, tylna klapa jest identyczna. Przekładasz plug&play, nawet z razem z całą wiązką klapy.

borkosia66
15-03-12, 21:27
Witam .Dziękuje za odpowiedzi .Z Hanią nie jest jeszcze tak źle .Boczki porysowane dlatego chcę wymienić ,silnik wycieraczki jest zespolony z dyszą spryskiwacza a u mnie ktoś chciał ukraść ramie wycieraczki i uszkodził dysze teraz cały płyn leci w niebo ,siłownik już dawno szwankował ale tej zimy już na dobre zaniemógł .Części od Anglika są o wiele tańsze .Pozdrawiam .

owsikk
16-03-12, 00:54
Jakbyś potrzebował oryginalnego siłownika drzwi pasażera to wiem kto ma ;-) prv