Zobacz pełną wersję : Uniwersalny centralny zamek
Serwus. Czy opłaca się kupić uniwersalny centralny zamek? Znalazłem takie cudo z pilotem:
http://allegro.pl/centralny-zamek-4-drzwi-2-piloty-2-mastery-i2192701507.html
Nie potrzebuje oczywiście 4 siłowników, ale cena chyba nie jest wysoka i będą 2 zapasowe :-).
Tylko pytanie co z jakością tych chińczyków :-)?
Camellia Racing
13-03-12, 19:28
Uniwersalny znaczy, że każdemu otworzy drzwi ? :D
Mam coś w podobie, cały uniwersalny alarm. Jak narazie sprawuje się w miarę dobrze, z montażem też większych problemów nie ma.
ja założyłem do swojej [H] uniwersalny centralny stig, działa juz 4 rok i nie chce się zepsuć ;)
ja takie cos tez mam , zalozyl poprzedni wlascicel. Napewno to nie jest to co seryjny centralny. Ale zawsze lepiej to niz otwierac kluczykiem za kazdym razem. Jak dla mnie to strasznie glośno chodzi przy otwieraniu i zamykaniu. Ale od biedy.
Ja teraz też kupiłem stiga,poprzedni nie pamiętam nazwy wytrzymał 5 lat a jakość wykonania każdego z allegro (w tym przedziale cenowym) będzie podobna.Wydaje mi sie że nie duży wydatek nawet jak wytrzyma 3 lata a komfort duży,i drzwi nie porysowane w okolicy zamka:D
Też mam stiga (dałem za niego chyba 80zł). Bardzo prosty montaż, ale siłowniki jak to siłowniki uniwersalne mogą działać baardzo długo, albo nie. Mi w zimę jeden padł. Na szczęście koszt takiego siłownika to jakieś 10 zł a wymiana to 15 minut roboty.
również mam stiga 5 lat działa w lato w mrozy jestem zadwolony:]
ja kupiłem sobie oryginalny kluczyk (pod lusterkiem wstecznym mam to co trzeba), ale u mnie nie działa bo nie mogę zaprogramować kluczyka. Instrukcje z neta mówią o innym kluczyku, bądź modelu wyposażonym w fabryczne radio, którego ja nie posiadam. Żałuję, że nie kupiłem sobie takiego uniwersalnego, bo wciąż walczę z kluczykiem po nocach. Bierz, powinno chodzić, bo w civiku tylko ma podnieść rygiel drzwi kierowcy i ot cała filozofia.
Camellia Racing
29-03-12, 21:24
Powinieneś mieć klucz serwisowy (czerwony) do programowania.
nie mam czerwonego kluczyka:(
Czerwony kluczyk okazał się niepotrzebny. Zaprogramowałem jedno przyciskowy pilot w minutkę.