Zobacz pełną wersję : Licznik kilometrów
Witam
Właśnie rozkręciłem zegary i chce wyciągnąć tarczę z licznikiem kilometrów. Niby nic trudnego bo rozkręcam 3 śróbki (jak czytalem) ale nikt nie wspomniał jak wyciągnąć ten przycisk do zerowania kilometrów. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić bo nie chce czegoś połamać. Dzięki
Z przycisku ściągasz tylko gumową nakładkę i licznik musi wyjść z obudowy.
!! Ale przycisk ten jest zespolony z licznikiem- tego nie oddzielisz. !!
i nie cofaj licznika jak chcesz sprzedac auto... hanba Ci !!
jak cofniesz, to sie spiepszy, sprawdzone w celach edukacyjnych :-)
Bieda tym co cofaja. mi cofneli i goscia jak kiedys dorwe to udusze
moj byl cofany gdy zmienialem licznik na ten z obrotomierzem, wtedy kazalem kumplowi cofnac licznik z 220 tys na moje 174, po tym zabiegu pochodzil tydzien i predkosciomierz zaczal swirowac
Tylko ja kupilem cofniety. pare dni temu rozbieralem deske i przy okazji srawdzilem. tylko teraz pytanie o ile cofneli. 50 100 a 200tys km :(
Dzięki chłopaki poradziłem sobie. Zmieniałem całą tarcze kilometrów z licznikiem ze swoich bez obrotomierza do zegarów z obrotkiem. W ten sposób nie cofałem licznika a mam orginalny przebieg. Myślę że to najlepsze rozwiązanie dla tych którzy chca mieć orginalny obrotomierz.
ta a ja mam inny problem ja mam licznik w milach kupilem licznik w kilometrach i z obrotomierzem ale on ma pszejechane 240 tys a moj tylko 110 i tez chce cofnac licznik do mojego pszebiegu . slyszalem ze jesli pszestawi sie licznik mechanicznie to ok wszystko chula ,ponoc :P ale zeby sie tam dostac cza by bylo sciagnac tarcze ale sie tak nieda bo wskazowka od predkosciomierza pszeszkadza . nieda sie je sciagnac . i co tu poczac ;/??
cza by bylo sciagnac tarcze
Cza pojechac na gielde to ci sciongnom.
heh je je juz wiem jak to sie robi tak zeby niczego nie popsuc izeby wszystko gralo na 102 :D:P