PDA

Zobacz pełną wersję : stuki zawiesenia

skitels
13-03-12, 14:58
witam
dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej ,ponieważ planuje wymienić zawieszenie dlatego myślałem ze jest coś nie tak z nim ,bo auto zrobiło się miększe pływa i trzaska się coś ,wiec myślałem że jest coś nie tak ,a diagnosta stwierdził ze amory dobre
wyszło na to że muszę zrobić zbieżność i wymienić 1 tuleje wahacza z tyłu .
I teraz mam pytanie czy jest to możliwe przy zawieszeniu jeżeli jest obniżone np na seryjnych amorach sa wrzucone springi h&R i przez to wychodzi że sa oki??
czy być może przez to auto się tak zachowuje ??

Wojtec12345678
13-03-12, 16:38
I teraz mam pytanie czy jest to możliwe przy zawieszeniu jeżeli jest obniżone np na seryjnych amorach sa wrzucone springi h&R i przez to wychodzi że sa oki??

Może tak być, ponieważ ja ostatnio też spr amory i moje mają lewy 72 % a prawy 62 % (oba tylne) a tył skacze na nierównościach niemiłosiernie ... na leżącym policjancie z 2 razy odbije zanim sie uspokoii... tak więc widać że wg procentów może być ok ale tak naprawde nie jest... sam diagnosta mi powiedział że to urządzenie które spr amory jest dostosowane to oemowych zawieszeń, i może to przekłamywać w sportowym zawiasie ... mój zawias weitec + low tec

marv
14-03-12, 22:48
przerabiany temat w integrze i 5genie. Tył pływa przy aftermarketowych springach i w obydwu przypadkach podjelismy sie wymiany amorow i jest ok. OEMowy amor przy innej niz OEM sprezynie na diagnostyce moze nie wykazac doslownego stanu amora (tak jak napisal koleka wyzej)