Zobacz pełną wersję : Skrzynia biegów automat -> manual
Witam,
Przejrzałem większą część działu i nie znalazłem tematu (może mi umknął).
Interesuje mnie przekładka skrzyni z automatu na manualną w R18A2.
Z uwagi na to, iż rozglądam się za FG2 a prawie same automaty, pomyślałem, że jak w sedanach/3D/5D były te silniki to można przełożyć skrzynię.
Teraz pytanie czy ktoś to robił, orientuje się w poziomie trudności tego przedsięwzięcia, kosztach?
FG2? Toż to amerykankie Si z silnikiem K20. Chyba że chodzi o zwykłe USDM coupe. Jeśli tak, to zabawy będzie chyba tyle, że lepiej od razu kupić wspomniane Si (tam chyba w ogóle nie było AT). Skrzynia inna, ecu też byś musiał włożyć europejskie (amerykańskie ma mapę do skrzyni 5-cio biegowej bo tylko takie manuale były w USDM R18), a wtedy pewno wyjdzie jeszcze więcej pierniczenia się (immo itp.).
Ogólnie gra raczej nie warta świeczki, chyba że masz jakichś speców, którzy to tanio i dobrze zrobią
Chodziło mi o Coupe VIII oczywiście, z rozpędu napisałem FG2.
Po orientowałem się i jednak koszta wychodzą rzeczywiście wysokie.
Są jakieś auta z manualem na otomoto, ale czy warto? Były czasem jakieś rozbitki do kupienia, więc skrzynie da się zdobyć.
Ten wóz z silnikiem 140KM i tak szałowo nie jeździ, napewno automat jest troche bardziej zmulony od manuala (wiem bo mam) ale wygoda...
ze 3 sztuki :p
Nie musi szałowo jeździć, ma być wygodny, w miarę cichy, z klimą, taki, żeby 5 tys km w wakacje zrobił bez pierdnięcia i nie zmęczył no i dać się dobrze zrobić stylistycznie (a to nadwozie jest mega!)