PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z obrotami, za niskie obroty na jałowym... D14A3/4

sssikor
11-03-12, 14:12
Siema :)

mam problem z obrotami, mianowicie gdy auto sie rozgrzeje i nie jest juz na ssaniu, obroty spadaja na jałowym do okolo 400-500 (faluja sobie miedzy), nie ma co prawda falowania rzedu 1000 obr. jak widze u kolegow...
dodam, ze probowalem na przepustnicy podkrecic lekko obroty i dalo rade, podkrecilem miedzy 800-900, lecz po 5 minutach, gdy auto stalo spadly znowu na ~450...
znalazlem, ze wypada wyczyscic krokowy, przepustnice i mozliwe, ze lapie w dolocie jakies lewe powietrze...

macie pomysl co to moze byc?

PixeL
11-03-12, 14:20
sam sobie juz ssisiorku odpowiedziales co nalezy zrobic:D

sssikor
11-03-12, 14:24
No wiem Marcus, tylko chcialem opinii ludzi, ktorzy mieli podobne problemy, moze cos jeszcze jest winne, albo cos ;)
poki co dzisiaj na spota jade, a jutro na garage wpadam i rozbieram jak leci wszystko i czyszcze :P

i jeszcze do Ciebie Marcus, ty masz u siebie te kolanka elastyczne do dolotow?

Michał102
11-03-12, 14:58
Bez sensu zakładać o tym nowy temat... jest na forum multum informacji o problemach z obrotami.

U mnie też tak się ostatnio działo. Wczoraj powolutku i bardzo dokładnie wyczyściłem przepustnice i zawór IAC (czyli ten niby krokowiec), zresetowałem komputer i autko śmiga jak ta lala. Wszystkie potrzebne informacje jak to wyczyścić na pewno znajdziesz na forum... więcej jak 2 minuty Ci to nie zajmie :)

sssikor
11-03-12, 15:08
Spokojnie Michale juz patrzylem, dokladnie tego nie zauwazylem, jesli znasz temat to sorry ;)
wiekszosc bylo o samym falowaniu, a nie opadnieciu ;)
tak czy siak juz wiem co robic i jutro garaz czeka :D

PixeL
11-03-12, 15:12
No wiem Marcus, tylko chcialem opinii ludzi, ktorzy mieli podobne problemy, moze cos jeszcze jest winne, albo cos ;)
poki co dzisiaj na spota jade, a jutro na garage wpadam i rozbieram jak leci wszystko i czyszcze :P

i jeszcze do Ciebie Marcus, ty masz u siebie te kolanka elastyczne do dolotow?

to my dzisiaj robimy jakiegos spota,bo na GW cichosza

a kolanek niestety niet

Maul
11-03-12, 19:54
Jak kupiłem EJ9 z D14A3, szarpało mi przy próbie szybkiego przyspieszania i falowały obroty na jałowym. Wymieniłem kable zapłonowe, jest gites.

sssikor
26-03-12, 13:54
Kurde i nie wiem, przeczyscilem przepustnice i krokowy, dalem nowa uszczelke pod przepustnice i dalej obroty na jalowym w granicach 400... ;/

19Ryba10
26-03-12, 14:54
a resecik dobry był ? No i pytanie czy dobrze dokreciles , bo jak nie to bedzie lapal powietrze i bedzie dalej ten sam efekt

sebcioxd2
25-02-14, 16:17
wątek dość stary, lecz mam taki sam problem, czy kolega sssikor naprawił u siebie ta usterkę i czy można wiedzieć co było przyczyną?