PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknące paliwo

damianeq87
23-06-07, 19:26
Wczoraj zatankowalem swoja Hanie do pelna i zauwazylem ze jak stoi (na pewno tez jak jade) to cieknie paliwo...z tego co zdazylem ocenic leci z jakies uczelki lub przy laczeniu zbiornika (bo skalada sie on z dwoch czesci)...nic nie moge zrobic bo mam pelny zbiornik i zdjac sie nie da...mam pytanie...wiecie moze ile kosztuje nowy zbiornik w ASO lub jakis zamiennik ???
Jesli mieliscie podobny problem i wiecie co zrobic to bede wdzieczny za wskazowki

abarth81
23-06-07, 19:56
W ASO to kosztuje worek pieniedzy hehe, napisz do KiTTa on miał podobny problem i sobie z tym poradził, był nawet gdzies post uzyj opcji SZUKAJ.

bolas
23-06-07, 21:25
spusc paliwo sciag zbiornik i polukaj gdzie sa dziury czy na nim czy na uszczelkach wtedy bedziesz wiedzial:)

damianeq87
23-06-07, 22:05
A jak mam niby spuscic to paliwo ? Wezykiem nie da rady :(

bolas
24-06-07, 10:42
A jak mam niby spuscic to paliwo ? Wezykiem nie da rady :(

a probowales? jezeli nie da rady przez wlew to na pewno mozna przez otwor w ktorym znajduje sie czujnik poziomu paliwa wyciagniesz caly czujnik i po klopocie tylko wezyk trzeba bedzie miec dlugi :)

damianeq87
24-06-07, 10:59
Probowalem normalnie i sie nie da...moze sproboje z czujnikiem...a gdzie on sie znajduje ? Tam gdzie pompka paliwa ?

bolas
25-06-07, 15:42
nie nie podejrzewam ze pompa paliwa znajduje sie przy silniku natomiast zeby dostac sie do czujnika to musisz podniesc sedzisko tylnej kanapy i pod nia bedzie taka okragla blaszka przykrecona bodajrze 3 srobami i to jest wlasnie pod nia

maciejD
28-06-07, 20:34
tez mialem taki problem, cieklo paliwo przy baku , od dolu wygladalo to nieciekaiwe,wiecej, koles od przegladu wszedl z papierosem pod auto, patrzy a tu mu paliwo kapie na ramie, przerazil sie nie na zarty:)
ale do rzeczy, sprawdzalem czy moze przy pompce,nic, moze dziura w baku, ale problem byl banalny, po prostu przestalo dzialac odpowietrzanie na korku wlewu paliwa i kiedy autem sie pojezdzilo, robilo sie duze cisnienie i wypychalo paliwo przez weżyk jakis,
naprawilem to poprzez wyciagniecie uszczelki pod korkiem i zrobienie delikatnie wiekszej dziurki,

sprawdz czy to jest to, jesli odkrecisz korek i bedzie naprawde duze sykniecie to to moze byc to, w moim przypadku pomoglo, powodzenia

KiTT
28-06-07, 20:58
ja sie wypowiem w tej kwesti bo juz to przerabialem.

Problem tkwil w zgnilej gornej czesci baku, zbieral sie w jednym miejscu jakis syf i tam sie saczylo. odstawilem do mechanika zrobil mi to w chwile moment, na kanal odkrecic gorna pokrywe baku (pod siedziskiem tylnej kanapy) i od razu bylo widac zgnilka w pewnym miejscu, wystarczyl klej (niestety nie wiem jaki) i teraz gra i huczy nic sie nie leje, a i paliwa chyba nie trzeba bylo spuszczac. Kleil juz w ten sposob wiele bakow i zaden klient nie wrocil jak narazie. koszt takiej operacji to 50 zl

P.S pompa paliwa jest raczej w baku choc nie jestem przekoanny) czujnik w baku oczywscie, chcialem sobie przy okazji naprawic rezerwe (dioda nie swieci) ale nie wiedzialem jak sie do tego zabrac i co tam zrobic ktos wie?