Zobacz pełną wersję : Żywotność zestawów bi-xenonów H4
Witajcie!
Jako że znudziło mnie się wymienianie żarówek co 4-5 m-cy. Mam obecny samochód prawie rok, przejechałem nim ~19kkm w większości miasto więc częste wył i wł świateł jak i silnika. Żarówk od zakupu (wymienione zaraz po kupnie hondki) to Tungsram MegaLight Ultra. Przy okazji chciałbym polepszyć widoczność po zmroku zastanawiam się jaką żywotność mają różne zestawy bi-xenon H4 z allegro, co są warte i jak świecą ? Pomijam kwestie ustawienia reflektorów wypolerowania itp. interesuje mnie sama opinia o produkcie.
Bixenon na żarnik h4 to wymysł chińczyków od podstaw. Coś takiego nie istnieje w lampach fabrycznie z xenonem.
Żywotność takiego cuda jest raczej losowa...
poza tym xenon w seryjnej lampie od 6gena to głupi pomysł.
Bixenon na żarnik h4 to wymysł chińczyków od podstaw. Coś takiego nie istnieje w lampach fabrycznie z xenonem.
Wiem o tym.
Żywotność takiego cuda jest raczej losowa...
Jeździłeś na kilku różnych żarnikach tego typu, czy po prostu wiesz? Niektórzy jeżdżą i są bardzo zadowoleni... bez szkody dla innych.
poza tym xenon w seryjnej lampie od 6gena to głupi pomysł.
Dlaczego?? Dobrze skorygowane ustawienie reflektorów po zamontowaniu takiego "cuda" jest lepsze, bezpieczniejsze od wielu pojazdów świecących po oczach innym kierowcom z lenistwa lub niewiedzy ich posiadaczy poprzez ich złe ustawienie!
Son - Goku
11-03-12, 00:47
Dlaczego?? Dobrze skorygowane ustawienie reflektorów po zamontowaniu takiego "cuda" jest lepsze, bezpieczniejsze od wielu pojazdów świecących po oczach innym kierowcom z lenistwa lub niewiedzy ich posiadaczy poprzez złe ustawienie reflektorów!
i znów zacznie się temat na to kto ma rację.
Fakt faktem, mnie też bierze na te zestawy,ale jakoś coś mnie nie ciągnie ich zakładanie. . .
Mnie już od dawna właśnie męczy. Ciekaw jestem tylko ile to wytrzymuje? bo wole raz na rok wydać ok. 100 czy 150PLN na żarniki i mieć lepsze oświetlenie drogi - niż co kilka miesięcy ~30PLN na żarówki. Wychodzi na to samo, lecz wolę raz "zainwestować" a "porządnie" zwłaszcza widząc jakieś plusy! Dobra my tu gadu gadu a tak na prawdę to nikt nie odpowiedział na to co pytałem!
Bixenon H4 to syf, tak samo jak wszystko co wkladane w zwykla lampe.
Chodzi mi o kwestie swiecenia, oslepia wszystykich wokol a i na droge tez jakos super nie swieci.
Czy ty nie jestes w stanie pojac, ze jak ktos ma reflektor nawet zle ustawiony, to po korekcie jego ustawienia z normalna zarowka nie bedzie oslepial innych a Ty ze swoim mega "bezpiecznym", "porzadnym" xenonem H4, nawet z poprawnie ustawionym reflektorem bedziesz walil wszystkim po galach rozproszonym swiatlem.
Może będę czego nie chce... Ale pytałem nie o sens wkładania tylko o żywotność, jak świecą i które lepsze od reszty. Wiele osób tak jeździ w różnych samochodach i jakoś nie oślepiają wybitnie! kilka EJ9 z tym czymś w serii lampie też widziałem nawet nocą i nie ma tragedii. Chyba że mieli co innego w lampach tylko co?
Mieli takie samo gowno jak wszyscy i jesli wg Ciebie to nie oslepia to gratuluje fantazji. Proponuje porownac taki "swietny" xenon na zasadzie postawienia auta obok takiego z normalnym xenonem na soczewce bi-xenon i dopiero sie wypowiadac, czy przy xenonach w zwyklej lampie nie ma tragedii.
Tak BTW tematow o wszelkiej masci xenonach jest juz kilka i nie musiales klepac kolejnego.
Nie oślepia, może mają na max w dół reflektory - nie wiem. Jak jadę z naprzeciwka to nic mi to nie przeszkadza!
Tak BTW tematow o wszelkiej masci xenonach jest juz kilka i nie musiales klepac kolejnego.
W żadnym nie ma konkretnie o żywotności palników w tych zestawach. Dlatego ten założyłem. Może ktoś inny się wypowie kto używa bo zrobiła się dyskusja negująca takie rozwiązanie zamiast konkretów.
Nie oślepia, może mają na max w dół reflektory - nie wiem. Jak jadę z naprzeciwka to nic mi to nie przeszkadza!
W żadnym nie ma konkretnie o żywotności palników w tych zestawach. Dlatego ten założyłem. Może ktoś inny się wypowie kto używa bo zrobiła się dyskusja negująca takie rozwiązanie zamiast konkretów.
Nie oslabiaj mnie z tym oslepianiem, mialem przez moment bixenon H4 po czym szybko go zmienilem na soczewke bixenon pod D2S, wiec wiem co oslepia a co nie i jaka jest roznica w swieceniu chinskiego gowna wlozonego w lampe nieprzystosowana do tego, w porownaniu do normalnej soczewki, ktora od poczatku istnienia byla dostosowana do xenonu.
To, ze w tamtych tematach nie ma nic o zywotnosci to nie powod, zeby zakladac kolejny temat, za ciezko bylo sie nadpisac z tym pytaniem w istniejacym juz temacie ? :)
podpisuje się obiema rękami pod tym co pisze spychu też przerabiałem u siebie chiński bixenon a teraz mam soczewkę xenonową D2S i co do jakości świecenia to jest nie do porównania