PDA

Zobacz pełną wersję : na goracym silniku gasnie

cinek
23-06-07, 15:58
Witam.Mam mega problem z hania.jest to civic 95r 1,3 16v.generalnie bujam sie z tym problemem od poł roku!!!!zwiedziłem praktycznie wszystkie warsztaty w szczecinie i dalej praktycznie nie mam auta....naciagneli mnie juz na wymiane całego wydechu,bo stwierdzili ze chyba sie cos tam zapycha(700 zł w plecy)nastepnie resetowanie kompa(ok 100),dalej nic...potem padała decyzja ze cos było kombinowane przy gazniku(poleciało kolejne 600 za wymiane gaznika),ostatnia rzecza była wymiana sondy lambda(chyba 180 zł)
I GENERALNIE DALEJ KICHA!!!!!!
teraz objawy sa takie ze jak jest goracy silnik,to obroty czasami wzrastaja do 1500 i faluja,a chwilke to takim objawie strasznie smierdzi rak jakby nie spalonym paliwem i auto gasnie!!!!nastepnie jak staram sie go odpalic to generalnie sie nie daje!!!i po pewnym czasie (podczas dłuzszego krecenia),takjakby wchodził na obroty,ale dalej gasnie po spuszczeniu nogi z gazu!!!
Praktycznie nie moge z tym objawem pojechac do tych mechanikow,bo dzieje sie to czasami,i generalnie jak auto po tym wszystkim ostygnie to dalej jest ok...i tak do nastepnego razu.
poradzcie cos,moze ktos miał podobny problem????
Z gory dzieki.
Pozdrawiam

sodaone
23-06-07, 16:49
Cinek: po pierwsze daj temat na zachodniopomorskie, po drugiej jest tam temat o warsztatach, żebyś wiedział co i jak. A po trzecie w środę na spota (w tym tygodniu chyba Galaxy) ;)

moim zdaniem gaźnik po wymianie nie został odpowiednio wyregulowany