Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryka w D13B2 swiecace kontrolki nawiewu! Pomocy :(

makio
10-03-12, 21:00
Witam mam nastepujacy problem:

podlaczam klemy do aku, skrecam, zamykam maske,odpalam samochod, wylaczam silnik wyjmuje kluczyki ze stacyjkiz, a tu patrze kontrolki od nawiewu sie swieca! nawiew chodzi pomimo wyciagnietych kluczykow?! odpielem kleme masowa, wsadzilem zpowrotem i nie siecily. wszystko sie dzieje jak odpale lub przelacze stacyjke na zalaczony zaplon. co tu z tym zrobic? czyzby stacyjka byla rozwalona ?

Chipsy2
10-03-12, 21:44
Opcja szukaj !!! Na moje oko bez zbytniego szukania wkład stacyjki ( kostka z przewodami pod samą stacyjką ) no chyba że samą stacyjkę masz już tak rozklekotaną to wtedy i ona się kłania.

rp.losiu
11-03-12, 02:17
odkręć sobie ten plastik na dwóch śrubkach co się trzyma.. jest za stacyjką. jak go rozbierzesz, to zobaczysz czy są luzy pomiędzy blaszkami, czy są wyrobione.. bo czasem tylko brudne, ale dla pewności wymieniłbym całą tę kostkę, bo łatwo się wyrabia w 5 genie.. mi np siadła stacyjka 300 km od domu ;) musiałem rozkminiać jak odpalać samochód bez kluczyka, bo mi zapłonu nie trzymał ;)

Camellia Racing
11-03-12, 07:49
Miałem takie coś tylko aku nie odłączałęm.
Kostka pod deską przy ścianie grodziowej od pasażera. Suszyć!
Auto nie stało w deszczu? nie zacieka Ci szyba przednia?

makio
11-03-12, 19:44
Miałem takie coś tylko aku nie odłączałęm.
Kostka pod deską przy ścianie grodziowej od pasażera. Suszyć!
Auto nie stało w deszczu? nie zacieka Ci szyba przednia?

nie nie autko w garazu stalo. tak jak rp.losiu i Chipsy2 napisali trzeba bedzie wymienic kostke - plastik stacyjki i mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Camellia Racing
11-03-12, 21:46
Spoko, ja tak mialłem jak mi wiązke przytopiło :)