Zobacz pełną wersję : problem z szyba elektryczna
siema chłopaki, dzisiaj troche sobie *******zielałem autkiem z otwarta szyba, i jak wjechałem do garazu i chciałem zamknac szybe, to ona nie chciała sie do konca zamknac i sie jakos dziwnie przekrywia na boki i wyskakuje :djablek: wiecie co moglo sie zepsuc i co trzeba rozebrac i jak to naprawic??
pozdro!
Przypuszczam ze prowadnica mogła sie przekzywic. Musisz zdjac boczek i zobaczyc czy szyba ładnie zjedza gdzie trzeba i czy nic nie jest luzne (prowadnice maja regulacje).
Ale najpierw zobacz czy gdziesz uszczelka sie jakos nie wywinęła.
no juz to rozebrałem i okazało się ze jedna dźwignia wyskoczyła z prowadnicy i sie przekrzywiła, nie mam tam zabardzo dojścia i nie wiem jak to rozebrać, wiecie jak to zrobic??
a tej prowadnicy czasami nie da sie rozkrecic jakos? zeby to powrotem wlozyc?
heh ja mam u siebie gorzej czeka mnie wymiana calego podnosnika szyby bo mam ten ze tak powiem centralny sworzen rozwalony i nie moge domknac szyby do konca :(
takze mam do wymiany caly mechanizm :/
witam, mam u siebie to samo ze sie szyba nie domyka i prowadnica lata na tym laczeniu, a prubowal ktos zamiast tego nitu co jest na srodku skrecic to jakos na srubke?? bo musze tez sie za to zabrac.
juz dostałem info od ziomka jak to zrobic, musze wyjąc ten cały mechanizm, naprostować to ramię i złożyc wszystko do kupy,
no tak ale jak zobaczylem u siebie to ten bolec na srodku tego krzyzaka to jest "nit" wiec ciezko bedzie go naprawic raczej na nowo znitowac a pomyslalem ze srubka bedzie lepsza.