Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z szyba elektryczna

kwasu
22-06-07, 16:19
siema chłopaki, dzisiaj troche sobie *******zielałem autkiem z otwarta szyba, i jak wjechałem do garazu i chciałem zamknac szybe, to ona nie chciała sie do konca zamknac i sie jakos dziwnie przekrywia na boki i wyskakuje :djablek: wiecie co moglo sie zepsuc i co trzeba rozebrac i jak to naprawic??
pozdro!

ParanojA
22-06-07, 16:30
Przypuszczam ze prowadnica mogła sie przekzywic. Musisz zdjac boczek i zobaczyc czy szyba ładnie zjedza gdzie trzeba i czy nic nie jest luzne (prowadnice maja regulacje).

Ale najpierw zobacz czy gdziesz uszczelka sie jakos nie wywinęła.

kwasu
23-06-07, 17:08
no juz to rozebrałem i okazało się ze jedna dźwignia wyskoczyła z prowadnicy i sie przekrzywiła, nie mam tam zabardzo dojścia i nie wiem jak to rozebrać, wiecie jak to zrobic??

bolas
23-06-07, 21:33
a tej prowadnicy czasami nie da sie rozkrecic jakos? zeby to powrotem wlozyc?
heh ja mam u siebie gorzej czeka mnie wymiana calego podnosnika szyby bo mam ten ze tak powiem centralny sworzen rozwalony i nie moge domknac szyby do konca :(
takze mam do wymiany caly mechanizm :/

JABOL
24-06-07, 13:18
witam, mam u siebie to samo ze sie szyba nie domyka i prowadnica lata na tym laczeniu, a prubowal ktos zamiast tego nitu co jest na srodku skrecic to jakos na srubke?? bo musze tez sie za to zabrac.

kwasu
24-06-07, 13:28
juz dostałem info od ziomka jak to zrobic, musze wyjąc ten cały mechanizm, naprostować to ramię i złożyc wszystko do kupy,

JABOL
24-06-07, 13:45
no tak ale jak zobaczylem u siebie to ten bolec na srodku tego krzyzaka to jest "nit" wiec ciezko bedzie go naprawic raczej na nowo znitowac a pomyslalem ze srubka bedzie lepsza.