Zobacz pełną wersję : Silnik B18C4 VTi cena
Witam.
Mam możliwość zakupić takie silnik bez skrzyni z wiązką do mojej Hanki.
Koszt to 2,000PLN, silnik szwabski, czas oczekiwania jakieś 2tygodnie.
Czy takie okazje się zdarzają bo coś mi sie nie chce w to wierzyć ze w takiej cenie taki motor można kupić. Z tego co słyszałem cena mniej więcej 5,6 koła.
Cena rzeczywiście 'promocyjna'. Ja bym uważał :)
sam silnik za 2k to wcale nie taka rewelka, 5-6k to sie placi za front cut albo caly zestaw na swap a nie za silnik
sam silnik za 2k to wcale nie taka rewelka
Hmmm... z tego co słyszałem to te silniki są dość drogie, tutaj dostaje full komplet bez skrzyni, ze skrzynia 2500koła.
Mechanik wycenił mi całego swapa na 3k bez wydechu. silnik załatwia on.
to czemu dostajesz bez skrzyni?? jak sa w takich cenach to dzis moge wziac 10 a w nastepnym tygodniu ze 20, 2500k za b18c4 kompletne na swap to cena smieszna ale cena 2k za sam silnik to nie az taka znowu rewelacja, przecietna cena powiedzialbym, ale przeciez slyszales ze sa drogie, po co wiec pytasz??
Mechanik wycenił mi całego swapa na 3k bez wydechuo widzisz juz silnik jest drozszy o jakies 1500 bo swap na b18 w twojej budzie to akurat banal juz i za 1500 zrobi to conajmniej 10 osob :)
to czemu dostajesz bez skrzyni??
Podobno moja by pasowała. (ze skrzynia 2,5)
po co wiec pytasz??
Bo jestem laikiem, a forum jest do zadawania pytań :)
o widzisz juz silnik jest drozszy o jakies 1500 bo swap na b18 w twojej budzie
To sie ciesze w takim razie nie pozostaje mi nic innego tylko sie zdecydować.
Dzieki za odp.
s skrzynia do b silnika nie da rady...
Podobno moja by pasowała. (ze skrzynia 2,5) buahahhaa, super mechanik!!!
Bo jestem laikiem, a forum jest do zadawania pytań powiedzmy ze tak
Witam.
A czy masz reszte w zestawie:
- komputer,
- półosie,
- łapy,
- wybieraki biegów,
- pompe wspomagania..?
AM
Witam.
A czy masz reszte w zestawie:
- komputer,
- półosie,
- łapy,
- wybieraki biegów,
- pompe wspomagania..?
AM
no wiec właśnie, podjade do niego w sobote i podpytam co i jak, jak dalej będzie mówił ze pasuje skrzynia to wygląda na to ze będę zmieniał mechanika :) a jemu dam strone hondaswap.com.
W sobote ciąg dalszy tematu.
no wiec właśnie, podjade do niego w sobote i podpytam co i jak, jak dalej będzie mówił ze pasuje skrzynia to wygląda na to ze będę zmieniał mechanika a jemu dam strone hondaswap.com.
wiesz.....w sumie wszsytko idzie przypasowac.......tylko zalezy ile rzeźby wsadzisz i jak to bedzie dzaiałało:)
AM
no wiec właśnie, podjade do niego w sobote i podpytam co i jak, jak dalej będzie mówił ze pasuje skrzynia to wygląda na to ze będę zmieniał mechanika a jemu dam strone hondaswap.com.
wiesz.....w sumie wszsytko idzie przypasowac.......tylko zalezy ile rzeźby wsadzisz i jak to bedzie dzaiałało:)
AM
Własnie dzwoniłem, powiedział tak, ze bez skrzyni da sie ro zrobić. + w zestawie mam all wiazke kompa, pompy itd. 3k cały swap z D14A3 na B18C4 tylko ze w next miesiacu bo teraz wsadza do supry silnik 2JZ i bedzie planował głowice....
z tego co ja się ostatnio orientowałem to cena C4 w powiedzmy dobrym stanie to 4 tys (bez skrzyni).
Największy problemy jest jednak z tym, że teraz ciężko o taki silnik. Podobno trzeba czekać w kolejce....
2 tys za sami silnik to jak dla mnie śmieszna cena bardziej przybliżam się do 4,a komplet na swap chodzi za ok 6 tys, jeśli się mylę to mnie poprawcie.
acha, znacie jakieś pewne źródło? szukam C4 w dobrym stanie, na który nie będę musiał czekać pół roku...
Własnie dzwoniłem, powiedział tak, ze bez skrzyni da sie ro zrobić. +to zadzwon i jescze raz i powiedz mu ze zaloze sie z nim o 5000pln ze nie zrobi tgeo bez skrzyni z b serii
zrobic mozna wszystko zwlaszcza gowno na patyku - albo jezdzimy na starych poczciwych d15b2 albo nie porywamy sie z motyka na slonce - porzadny swap "or" shit
to zadzwon i jescze raz i powiedz mu ze zaloze sie z nim o 5000pln ze nie zrobi tgeo bez skrzyni z b serii
Czym dokładnie różnią się te skrzynie? Inny rozstaw śrub mocujących? Inna budowa na składaniu? Drastycznie inna średnica sprzęgła?
Prosiłbym o wypisanie czym się różnią, bo to, że nie pasują już czytałem wielokrotnie, jednak nie było napisane dlaczego.
Czym dokładnie różnią się te skrzynie? Inny rozstaw śrub mocujących? Inna budowa na składaniu? Drastycznie inna średnica sprzęgła?
Prosiłbym o wypisanie czym się różnią, bo to, że nie pasują już czytałem wielokrotnie, jednak nie było napisane dlaczego.
po prostu sa to całkiem inne silniki wiec wszystko jest inne.