SIV-tec
21-06-07, 20:15
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów.
Jestem nowym właścicielem Hondy Civic 1.5 v-tec 5d.
Samochód kupiłem okazyjnie ale jak to okazje jest parę rzeczy do zrobienia.
Zrobiłem nim 1000km na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony.
Przejdźmy do meritum kilka pytań do:
- samochód od czasu do czasu przerywa tak jak by się dławił dzieje się to najczęściej przy przyspieszeniach lub gdy trzymam pedał gazu w jednym poziomie,
- Przy skręcie w lewą stronę dochodzi do kabiny jakiś pisk
- silnik mój jest w idealnym stanie natomiast do kabiny dochodzi jakieś chrobotanie czy jest to problem alternatora czy może coś z klimatyzacją??
Teraz parę rzeczy które są pewnie drobnostkami ale osoby które są laikami w mechanice nawet o drobnostki muszą sie zapytać
- nawiew działa tylko na 3 i 4 biegu
- tylne szyby(korbki) nie otwierają się poprzedni właściciel powiedział że stało to się nagle i w tym samy momencie czy jest tam może jakaś blokada rodzicielska??
- ze środkowego słupka dochodzą mnie dźwięki jakiegoś "świerszcza" próbowałem to zlokalizować ale niemam pojęcia gdzie on tam gra.
- centralny zamek nie otwiera drzwi pasażera.
Serdecznie pozdrawiam i bardzo proszę o precyzyjne podpowiedzi.
Jestem nowym właścicielem Hondy Civic 1.5 v-tec 5d.
Samochód kupiłem okazyjnie ale jak to okazje jest parę rzeczy do zrobienia.
Zrobiłem nim 1000km na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony.
Przejdźmy do meritum kilka pytań do:
- samochód od czasu do czasu przerywa tak jak by się dławił dzieje się to najczęściej przy przyspieszeniach lub gdy trzymam pedał gazu w jednym poziomie,
- Przy skręcie w lewą stronę dochodzi do kabiny jakiś pisk
- silnik mój jest w idealnym stanie natomiast do kabiny dochodzi jakieś chrobotanie czy jest to problem alternatora czy może coś z klimatyzacją??
Teraz parę rzeczy które są pewnie drobnostkami ale osoby które są laikami w mechanice nawet o drobnostki muszą sie zapytać
- nawiew działa tylko na 3 i 4 biegu
- tylne szyby(korbki) nie otwierają się poprzedni właściciel powiedział że stało to się nagle i w tym samy momencie czy jest tam może jakaś blokada rodzicielska??
- ze środkowego słupka dochodzą mnie dźwięki jakiegoś "świerszcza" próbowałem to zlokalizować ale niemam pojęcia gdzie on tam gra.
- centralny zamek nie otwiera drzwi pasażera.
Serdecznie pozdrawiam i bardzo proszę o precyzyjne podpowiedzi.