Zobacz pełną wersję : czy centralny zamek ma opcje zapalania kierunków???
tomek_nova
08-03-12, 09:42
witam, w moim civic'u 2003 wersja sport jest centralny , ale działa on bez zapalania kierunków, czy to jest gdzieś odłączone że one się nie zapalają czy po prostu tego w tym aucie nie ma? i czy jak nie ma , to czy można to jakoś zrobić ?
jak się domyślam to pewnie można jak wszystko, tylko co z czym połączyć żeby hulało , może ktoś już to zrobił to napisze, będę wdzięczny...
pozdrawiam
witam, w moim civic'u 2003 wersja sport jest centralny , ale działa on bez zapalania kierunków, czy to jest gdzieś odłączone że one się nie zapalają czy po prostu tego w tym aucie nie ma? i czy jak nie ma , to czy można to jakoś zrobić ?
jak się domyślam to pewnie można jak wszystko, tylko co z czym połączyć żeby hulało , może ktoś już to zrobił to napisze, będę wdzięczny...
pozdrawiam
U mnie działa, chociaż mam inną wersję. A jak się alarm włączy to kierunki działają? Jeżeli nie to można założyć, że coś jest nie tak. Aha a czy przy włączaniu alarmu jest jakiś dźwięk?
tomek_nova
08-03-12, 10:18
nie ma dzwięku syreny ani nic, znalazłem w schowku (bo auto mam od niedawna) taki mały kluczyk, i koledzy mi powiedzieli że ten kluczyk może być od syreny alarmu,, ale gdzie ta syrena to już nie wiem. proste by było zrobienie kierunków pod ten centralny?
nie ma dzwięku syreny ani nic, znalazłem w schowku (bo auto mam od niedawna) taki mały kluczyk, i koledzy mi powiedzieli że ten kluczyk może być od syreny alarmu,, ale gdzie ta syrena to już nie wiem. proste by było zrobienie kierunków pod ten centralny?
A alarm działa? Bo może po prostu jest wyłączony i do tego ten kluczyk. Zajrzyj pod maskę - tam gdzieś powinna być stacyjka od niego.
syrene masz pod maska zwykle - od strony pasazera, przy podszybiu
Jeśli masz oryginalny pilot od centralnego zamka to powinny działać Ci kierunki. Alarm był montowany dodatkowo, być może masz tylko centralny a nie masz alarmu. Jeśli masz alarm montowany nie w aso, to być może że nie podłączyli go pod żadne lampki. W poprzedniej hondzie EP1 miałem właśnie tak. PPilot do centralnego zamka miałem oryginalny i zamykał drzwi, mrygały kierunki, lecz alarmu nie włączał. Miałem przy kluczykach pilot od alarmu (prestige) i tym pilotem włączałem alarm, otwierałem, zamykałem drzwi, z tym że zapalały mi się pozycyjne zamiast kierunków. Pod kolumną kierownicy jak się znasz to można przepiąć, żeby świeciły się kierunki (trochę jest zabawy, ale da radę). Ja sobie później przestawiłem i miałem alarm z pilota prestige i centralny zamek tez z tego samego pilota od alarmu.
Teraz mam EP2 i alarm zamontowany seryjnie i wszystko robię seryjnym pilotem z napisem Honda.
tomek_nova
08-03-12, 11:56
no ja mam właśnie ten oryginalny pilot Hondy z dwoma przyciskami, do tego jest dioda koło ustawień lusterek, i ona zaczyna mrugać po jakimś czasie jak zamknę drzwi.. pada śnieg, ale może podejdę i zobacze to syrenę , może tak być że jak ja odblokuje to bedą swiecic kierunki?
tomek_nova
08-03-12, 16:48
a załóżmy że nie mam opcji że zapalają się kierunki przy otwieraniu/zamykaniu , to jak najprościej to podłączyć?
Najlepiej odjedź do zakłady gdzie montują alarmy. Sądzę że za 50 zł powinni Ci to podłączyć. Za konsola środkowa na dole są kable od świateł. Nie pamiętam już kolorów który jest od kierunków...
tomek_nova
08-03-12, 18:41
muszę poczytać co z czym połączyć to sądzę że sam to zrobie, w poprzedniej Hondzie VI gen sam montowalem alarm i kierunki też laczylem...