PDA

Zobacz pełną wersję : centralny zamek na pilota

Boniek87
04-03-12, 17:16
Witajcie,

potrzebuję małej pomocy odnośnie centralnego zamka. Mam Civica ej2 i mam w nim centralny zamek na kluczyk a chciałbym na pilota. Posiadam tez taki zestaw

http://allegro.pl/civic-vii-01-05-pilot-centralnego-zamka-sterownik-i2161255365.html

sterownik siedzi jeszcze w wiązce wyjętej z eh9 (sedan 5gen usdm) więc z podłączeniem jakoś dałbym sobie radę patrząc analogicznie na tą wiązkę. Problem rodzi to, że w tym sedanie nie było żadnego dodatkowego siłownika do otwierania zamka z pilota - podejrzewam,że siłownik jest w zamku ponieważ z mojego zamka w ej2 wychodzą 3 kable a z tego z sedana z drzwi kierowcy 4 no i cały ten siłownik jest dużo większy. Inny jest także sterownik centralnego z drzwi - mój jest zielony z oznaczeniem rk 0242 a ten z sedana szary z oznaczeniem rk 0247.
Co do siłownika zamka to dałoby radę go przełożyć na mój zamek albo i cały zamek zamontować u mnie bo porównywałem z zamkiem który mam luzem od coupe.

Kwestia tego czy dużo wiązki trzeba by było zmieniać przekładając ten silniczek z 4-ema kablami czy lepiej puścić do tego oddzielny dodatkowy siłownik? Czy do takiego sterownika da radę zamontować dodatkowy siłownik?

za teksty w stylu "szukajka" itp z góry dzięki, bo gdybym to znalazł to bym nie pisał ;)