PDA

Zobacz pełną wersję : Halogeny przód - podłączenie

Feniks333
04-03-12, 17:01
Witam i od razu zaznaczam że nie jest to kolejna prośba o fotorelację jak zamontować te lampki ;)

Kupiłem żółte fogi od 81saren
Lampki już siedzą ładnie w zderzaku, wszystko podłączone wydaje mi się jak należy i... i dupa pali bezpiecznik, pytanie jest co spiepszyłem...

Wiązka jaka była w zestawie wydaje się banalnie prosta:
Pod maską plus przykręcony do aku pociągnięta pod zderzakiem do lampek, dalej jest kabel od masy przykręcony do jakiejś masy na pasie przednim. Dalej trzeba wiązkę pociągnąć do kabiny, a w kabinie kostka do włącznika, wsuwka do masy i plus podłączony do skrzynki bezpieczników.
Masy sprawdzane są, a więc w czym może być problem??
Samochód to EJ9 98r.
Znalazłem na forum dwa opisy montażu tego do V i VI gena i wychodzi na to że w moich halogenach jest wiązka od V gena, ale to chyba nie powinno mieć znaczenia.

SorryAleNiChu
04-03-12, 17:29
1. Jakie żarówki dałeś do halogenów
2. Jaki bezpiecznik ci pali ?
3. Korzystałeś z osobnej wiązki czy wykorzystywałeś tą fabryczną

Feniks333
04-03-12, 17:39
1. Żarówki to są H3 dostałem je razem z halogenami.
2. Pali bezpiecznik 15A od instalacji halogenów (jest na kablu plusowym podłączonym do aku)
3. Fabryczną chodzi Ci o te kostki co są ukryte za zbiorniczkiem spryskiwaczy i za skrzynką bezpieczników? Jeżeli tak to nie. Wiązkę miałem taką jak w tym opisie:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?28976-Monta%C5%BC-JDM%E2%80%99owych-halogen%C3%B3w-do-Hondy-Civic-V-gen-HB-coupe

SorryAleNiChu
04-03-12, 17:44
Czy kładłeś całą nową instalację czy wykorzystywałeś po części istniejącą ?

EDIT: Sorry Nie doczytałem :) Prześledź całą wiązkę, coś musiałeś źle podłączyć. Zestaw jest używany więc może przewody gdzieś są przetarte, posprawdzaj końcówki, złączki, miejsca gdzie było lutowane.

Feniks333
04-03-12, 17:47
Nie nie wszystko od nowa kładłem.

No właśnie nie wszystko lampy i wiązka są nowe. W weekend rozbiorę wszystko raz jeszcze i popatrzę.
Sprawdzałem kilka razy i podłączone wszystko było dobrze, masy też sprawdzone, przekaźnik ok.
No nic w weekend się za to zabiorę, kupię tuzin bezpieczników i się będzie sprawdzać.