Zobacz pełną wersję : Jak wymienić reflektor w VI generacji?
Chciałem wymienić reflektory i nie wiem jak się za to zabrać żeby nie robić niepotrzebnej roboty. Co powinienem odkręcić : nadkole, zderzak czy błotnik? Jak już będę wiedział co najpierw, to za co po kolei się zabrać? Z góry dzięki za info.
Mike
Błotnika nie musisz odkręcać u siebie jaj wymieniałem lampy to wystarczyło zdemontować zderzak i atrapkę.
Da rade przy zdjeciu tylko grilla.
Różne wersje już słyszałem.Mam klimę, podobno obie chłodnice będą przeszkadzać przy demontażu zderzaka, zgadza się czy można to obejść? Co powinienem wiedzieć i od czego zacząć odkręcanie zderzaka?
Spinki od góry po maską,po jednej śrubie pod nadkolami,czyli musisz z nadkola też wykręcić ze dwa kołki tak jak byś się chciał dostać do żarówki kierunkowskazu,parę śrub od dołu bo zderzak jest jeszcze umocowany do dolnej belki i jeszcze osłona pod silnikiem też jest umocowana ze zderzakiem.To wszystko.Chłodnice nic a nic nie przeszkadzają.Do dzieła bo to 10min roboty ;)
No widzisz, wielkie dzięki bo inni "specjaliści" już mi pisali na Łódzkim forum, że godziny roboty i bez zdejmowania chŁodnic się nie obejdzie ;/ Chyba nie ma różnicy między wersją 3D i 5D? Bo ja mam 3D.
No widzisz, wielkie dzięki bo inni "specjaliści" już mi pisali na Łódzkim forum
Zapomniałeś, że "specjaliści" z łodzkiego forum czytają też CKPL i nie szydź z nikogo bo jesli do mnie pijesz tym określeniem to napisałem tylko jak było u mnie.
Zapomniałeś, że "specjaliści" z łodzkiego forum czytają też CKPL i nie szydź z nikogo bo jesli do mnie pijesz tym określeniem to napisałem tylko jak było u mnie.
Nie zapomniaŁem, w końcu net nie ogranicza się do jednej strony. Po prostu kilka osób powiedziaŁo mi to co Ty. Sam w końcu nie wiem jak jest naprawdę. Mam mimo to nadzieję że obejdzie się bez zdejmowania chŁodnic.
Nie wiem jak 5D ale robiłem to w 3D takim co masz teraz i obecnie w swoim sedanie więc u Ciebie będzie tak jak opisałem.
To fajnie, dzięki.Pobawię się z tym w sobotę.
Chłodnic nie musisz zdejmowac tylko odkręcic w razie czego tylko ich górne mocowanie.
A konkretnie to ta operacja jest konieczna gdy mocowanie zderzaka po otwarciu maski przy reflektorach masz na śrubke i nakrętke od spodu (tak jak jest to u mnie), bo jeśli masz na zapinki takie jak jest mocowany grill to obejdzie się bez luzowania chłodnic.
U mnie trzeba było poluzowac, żeby dojśc kluczem do nakrętki która była od spodu.
A konkretnie to ta operacja jest konieczna gdy mocowanie zderzaka po otwarciu maski przy reflektorach masz na śrubke i nakrętke od spodu (tak jak jest to u mnie), bo jeśli masz na zapinki takie jak jest mocowany grill to obejdzie się bez luzowania chłodnic.
To ktoś Ci musiał zmienić bo powinny być od góry tylko i wyłącznie spinki.