Zobacz pełną wersję : Wtryski z y7 a z y8
Witam mam pytanie czy listwa wtryskowa podejdzie z kolektora d16y7 do kolektora ssacego z d16y8?? prosze o odp
ale y7 ma 190 a y8 240ccm
ale y7 ma 190 a y8 240ccm
Ale pewnie kolega chce podmienić kolektory i zostawić wtryski ;) Tak obstawiam.
Podejdzie
z tego co wiem to nie podejdzie listwa z ssaka mającego przepustnicę u góry do tego mającego przepustnicę z boku (poziomego) i na odwrót.
Hej
Mam problem z moimi wtryskami z D16Y7, bo prawdopodobnie leją, na niskich obrotach auto ma muła strasznego i ciężko rano odpala z objawami właśnie zalewania. Mam założony kolektor z D16Z6 i z tego też kolektora zostały mi wtryski. Można te wtryski założyć zamiast tych co teraz mam ? Inne są kostki, ale kable zawsze można przelutować.
Z6 ma wtryski 240, więc nie są zamienne z tymi y7.
No tak, takie info już też znalazłem, a takich wtrysków nie można założyć ponieważ ? Będzie przelewać ? W ogóle nie będą działać czy co ?
wiesko1261
17-07-16, 20:31
jak leją :) podmień z każdej innej d14-d15 190cc (koszt kompletu 30-40 pln) , są takie same jak w y7
a jak wsadzisz 240cc , przelewać będzie strasznie , na serii kompie (czarne świece ,na zimnym kopci na czarno jak TDI :) i błąd wywali 43 )
przy takich objawach ,sprawdził bym wydajność pompy i ciśnienie paliwa na listwie
(ostatnio zdechła mi pompa paliwa i po założeniu nowej pali od strzała :) , a zazwyczaj ostatnio trochę musiałem zakręcić rozrusznikiem )
No i dzięki. Chwilowo nie mam gdzie zmierzyć ciśnienia, więc myślałem, że zacznę od podmiany wtrysków, bo wg mnie objawy są jakby właśnie lały.
wiesko1261
18-07-16, 06:37
wyjmij listwę z wtryskami (podłóż szmatę i pilnuj by wtryski nie wystrzeliły z listwy :) )
i zakręć ,będzie widać czy leją
ja u siebie mam regulator z nanometrem ciśnienia paliwa (nawet po pół godzinie jest ciśnienie na listwie)
każdy mechanik powinien mieć zastaw do pomiaru ciśnienia układu paliwa (groszowa sprawa za sprawdzenie ) :)