Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwne stuki?

robek88
02-03-12, 20:58
Witam, dzisiaj wracając do domu zaczęła mi drgać kierownica przy 120 (na alusach, na stalowych nic nie drgało), na postoju na wyprostowanych kołach jak ruszam kierownicą w prawo słysze jakieś stuki w okolicy maglownicy, w lewo jak kręce już nie... co to panowie może być? luz na drążku czy maglownica ?

CRX1
02-03-12, 21:07
Podnieś auto ,poruszaj kołem góra-dół,i w lewo-prawo.Prawdopodobnie końcówka drążka kierowniczego ,ew drążek lub sworzeń zwrotnicy,ale musisz sprawdzić.

Wojtec12345678
02-03-12, 23:24
Żeby nie zakładać nowych tematów wbiję się tutaj...

Mam dziwny problem z tylnym zawieszeniem, mianowicie prawe tylne koło... dziś byłem na stacji diagnostycznej i miałem z tyłu wszystko sprawdzone i niby jest wszystko na sztywno i nie ma luzów, gumki ok(niedawno wymieniane)Ale do rzeczy... po wjechaniu w większą dziurę powiedzmy przy prędkości 50 km/h słychać taki dźwięk jakby sie obijały talerze o siebie (mam na mysli dźwięk takich talerzy kuchennych) jeżeli jadę po dziurawej drodze ale z rozsądną prędkością powiedzmy 30 km/h to tego nie słychać, tylko przy gwałtownym mocnym uderzeniu ... moje zwieszenie to weitec -40 + low tec lewy tylny amor 72 % prawy 62 % jakieś pomysły ? Rady co szukać?

robek88
03-03-12, 10:43
bylem na stacji diagnostycznej i podobno mam wytłuczony drążek kierowniczy od str kierowcy na "jabłku od maglownicy" czy wymiana tego drążka pomoże czy maglownica też jest do roboty ? acha i co do wymiany to wymianiac 2 czy tylko ten z luzem?

CRX1
03-03-12, 16:48
Jeżeli drugi drążek i końcówka ciasno chodzą, to możesz zostawić i wymień wybity drążek z końcówką.Ustaw zbieżność, zeby nie darło ci opon.Jak będziesz kupował ,to 555 są dodre.Jak diagnosta ci sprawdzał, to wyczułby luz na listwie maglownicy i powiedziałby Ci

robek88
03-03-12, 18:53
ok, dzięki za zainteresowanie :)