PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ten bagaznik bedzie pasowal do coupe 95r?

nographix
20-06-07, 13:10
jak w temacie - jest szansa ze ten bagaznik bedzie pasowal do mojej qpetki?

http://allegro.pl/item204144343_bagaznik_do_hondy_civic.html

Nowy Kubi
20-06-07, 21:45
A powitać !
Piękna kupetka... ;)

Nie pytałeś mnie jak to jest z bagażnikiem? Łapy mają szansę pasować, ale musisz obie belki założyć nad przednie drzwi. Na samym koncu i z przodu. Ja swój tak mocowałem i woziłem i rower i narty. Tylko boxa sie nie założy bo za mały rozstaw. Natomiast jak chcesz "pełen rozstaw" to potrzebujesz "system 3d" czyli takie dodatkowe łapy na łącznikach belek. O założeniu łap na brzeg tylnego okna zapomnij.

nographix
21-06-07, 00:48
pytalem pytalem ale w koncu zapomnialo mi sie :D

generalnie okazalo sie ze nie musze sie spieszyc z zakupem tak wiec przeczekam..

"system 3d"
czy to znaczy ze mam szukac bagaznika dachowego do civika 3d? tak w skrocie? na to mam zwracac uwage w ogloszeniach ewentualnych?

Piękna kupetka...
i vice versa :)
ostatnio widzialem jak smigales del solem po rosola - super furacz :):)

KuBiK
21-06-07, 00:57
jak w temacie - jest szansa ze ten bagaznik bedzie pasowal do mojej qpetki?
nie bo jak wynika z opisu jest do anglika

czy to znaczy ze mam szukac bagaznika dachowego do civika 3d? tak w skrocie? na to mam zwracac uwage w ogloszeniach ewentualnych?

musisz szukac bagaznika do swojego samochodu a o ile mnie wzrok nie myli to masz 2d

MarcinM
21-06-07, 00:57
Ja mam bagażnik do qupety który montuje się przednią belke na 1/3 długości drzwi a drugą nad bocznym oknem (w komplecie była specjalna łopatka którą odginało się uszczelkę) i dokładnie koniec uchwytu wchodził na wycięcie w czarnej obramówce szyby.(taka wyciąte półkowe na czarnej części szyby - jest to seryjne miejsce dla bagażnika)

nographix
21-06-07, 01:01
jest do anglika
dlatego pytam sie - moze ktos jednak sprawdzil ten temat i montowal bagaznik 5d do qp albo 3d. Opisom z allegro nie wierze bo najrozniejsze kwiatki juz widzialem.

o ile mnie wzrok nie myli to masz 2d

wiem bardzo dobrze ze mam 2d ale domyslam sie ze bagaznik od 3d tez podpasuje? Nie mowiac juz o prawdopodobienstwie znalezienia np na allegro bagaznika do qp.

MarcinM
21-06-07, 01:03
pasuje od 3d Vgena.

nographix
21-06-07, 01:05
pasuje od 3d Vgena.
dziekowac! :)
juz wiem czego szukac... no jeszcze ewentualnie zostaje pytanie czy bagazniki 3d sa zamienne w V i VI gen (tzn czy VIg bedzie pasowac do Vg) - wydaje mi sie ze tak... no ale pewnosci niestety nie mam.

pzdr

MarcinM
21-06-07, 01:15
tego nie wiem ale jak się dowiadywałem przy zakupie to taki bagażnik z trzema belkami kosztuje od 450 zł ( 3 belkowy) ale ja wyrwałem ok klubowicza 2 lata temu za 300zł 2 belkowy

Jeśli chodzi o taki::http://allegro.pl/item206704385_bagaznik_alu_do_hondy_civic_3d_96_pr ealpina.html
to nie wiem czy będzie pasował bo uchwyt może mieć inny profil

KuBiK
21-06-07, 01:23
pasuje od 3d Vgena.
nie każdy

jak zapewne da sie zauwazyc V od VI generacji rozni sie. i bagazniki do nich tez sa inne (tzn o ile bagażnik moze byc ten sam to tzw. kit(łapy) sa robione pod konkretne auto)

[ Dodano: Czw 21 Cze, 2007 ]

Ja mam bagażnik do qupety który montuje się przednią belke na 1/3 długości drzwi a drugą nad bocznym oknem (w komplecie była specjalna łopatka którą odginało się uszczelkę) i dokładnie koniec uchwytu wchodził na wycięcie w czarnej obramówce szyby.(taka wyciąte półkowe na czarnej części szyby - jest to seryjne miejsce dla bagażnika)

dodam jeszcze ze wszystko zalezy od wklejenia tylnej szyby. ja np mialem tak wklejona ze nie dalo tam rady wlozyc lapki i musialem skorzystac z najdrozszego rozwiazania, ale kolega do identycznego Vg 3d zalozyl bagaznik w ktorym tyllna belka montowana byla tak jak mowisz czyli pod uszczelke tylnej szyby

Nowy Kubi
21-06-07, 20:13
jak zapewne da sie zauwazyc V od VI generacji rozni sie. i bagazniki do nich tez sa inne (tzn o ile bagażnik moze byc ten sam to tzw. kit(łapy) sa robione pod konkretne auto)

Są bagażniki bardziej dopasowane do mocowań i bardziej "uniwersalne". Ja miałem jak pisałem mocowane nad przednie drzwi, ale to były belki jeszcze z kwadratowego civica 3d 90r.

dodam jeszcze ze wszystko zalezy od wklejenia tylnej szyby. ja np mialem tak wklejona ze nie dalo tam rady wlozyc lapki i musialem skorzystac z najdrozszego rozwiazania

No ja też tak właśnie nie dałem rady tam nic wycudować.

Cytat:
Piękna kupetka...

i vice versa
ostatnio widzialem jak smigales del solem po rosola - super furacz :)

Zaiste ;)
Janku, jak chcesz zapożyczyć mój piktogram to śmiało. Będzie mi miło, bo to chyba jedyna kupetka w tej maści na CKPL :piwo2: