Zobacz pełną wersję : BLAGAM POMOCY;(
Witam wszystkich...mam problem z moja honda...
jest to rocznik 1991 1.5
kupilam ja 2 tygodnie temu i przez pierwszy tydzien wszystko bylo ok ale teraz jak ostatnio jechalam to dzialy sie te rzeczy:
1. dymilo sie z tylu taki bialo-szary dym
2. temperatura spadla ponizej czerwonej kreski
3. zapalila sie kontrolka z silnikiem
4. zaczelo sie dymic z przodu
5. strasznie smierdzialo najpierw jakims denaturatem...pozniej jakby sie cos palilo a pozniej spalinami
wrocilam do domu...tato otworzyl maske a tam siwy dym...z chlodnicy wszystko cieklo...niby wywailo jakis plyn ale nei wiem z czego...i teraz nawet nie mozna jej odpalic...
judytko chyba zakatowalas silnik
I jak jechałaś i dfziały sie tez rzeczy to nie zareagowalas nie zatrzymalas sie nie wylaczylas silnika?? :czerwona kartka:
Obawiam się że Rikoo, ma absolutną rację. Biało-siwy dym świadczyłby o płynie z chłodnicy w spalinach czyli strzelona uszczelka pod głowicą lub głowica.
Wtedy trzeba było wyłączyć silnik i szukać mechanika.
Potem spadła temperatura czyli wyleciał płyn z układu.
Dlatego zapaliła się czerwona kontrolka bo z powodu braku płynu przegrzał się silnik.
Zaczęło dymić z przodu - albo przysmażył się olej gdzieś, albo wystrzeliła reszta płynu na coś gorącego.
I wtedy umierał silnik.
Kup następne auto, chyba że masz łebskiego i taniego mechanika który założy nowy silnik.
Dzieki za porady i podbudowanie:P....z tym silnikiem...ale to najprawdopodobniej uszczelka pod glowica:P...
Ale uszczelka to był początek, jeśli wtedy silnik zostałby zgaszony to by było wszystko OK. Z Twojego opisu wynika, że potem go dobiłaś.
jesli po takim opisie to autko bedzie jezdzic na tym silniku to bedzie cud :/
Przegrzany silnik sie wygina i zaciera.
No ja zgasilam auto...fakt ze jechalam 9 km od momentu jak zaczelo dymic...ale nie wiem czy to ma jakis wplyw na to?
bo akurat zaczelo dymic jak jechalam do domu...a mialam jeszcze 9 km...
no zobaczymy...ja zawoze auto do mechanika i zobaczymy co on powie...bo mowil ze to moze byc uszczelka...
tylko ze ten koles co kupilam od niego auto mowil ze wszystko jest sprawne...i przez pierwszy tydzien jak mialam auto to naprawde wszystko bylo ok...i pozniej zaczelo sie sypac...
tylko ze ten koles co kupilam od niego auto mowil ze wszystko jest sprawne... :rolf12:
jeden d15 mniej :djablek:
moze to tylko uszczelka, cuda się zdarzają :)
R.I.P. :(
[ Dodano: Nie 01 Lip, 2007 ]
jak bedziesz sprzedawac juz czesci daj znac moze cos wezme . mam taka sama honde :)