Zobacz pełną wersję : bez vteca pytanie
Siemka mam gupie pytanie tak na szybko. Dzisiaj pierwszy raz odpalilem swoje d15b vtec 130km ale jeszcze nie podpiolem zaworu vtec do kompa (mam wiazke d15b7) i teraz pytanie jak wielka bedzie roznica gdy owy vtec bedzie juz funkcionowal ? ile jest kucy gdy on nie dziala ?
jak wielka bedzie roznica gdy owy vtec bedzie juz funkcionowal?
Oj wielka, wielka...
ile jest kucy gdy on nie dziala ?
Jedź na hamownię..?
Kolego, sorry za ironię, ale sam się zastanów nad tymi pytaniami...
Kazik_h9w3
02-03-12, 08:49
Jak to mawiają No V-Tec no fun ;) po prostu bez v - teca ten silnik nie żyje
to teraz mam pytanie za 100pk niestety zjebutal mi sie czujnik predkosci, a wiem ze aby vitek sie zalaczyl predkosc musi byc dodatnia. Czy wiec w takim wypadku vtec nie bedzie dzialal ?
weź sobie na próbę pociągnij plusa po zaworku do środka, zrób jakiś włącznik, i będziesz sobie mógł włączać drugą fazę ręcznie :P:P
a co do załączenia po prędkości, to nie wiem. Ale raczej jest brany pod uwagę sygnał z MAP sensora, o obciążeniu silnika, a nie prędkości.
to teraz mam pytanie za 100pk niestety zjebutal mi sie czujnik predkosci, a wiem ze aby vitek sie zalaczyl predkosc musi byc dodatnia. Czy wiec w takim wypadku vtec nie bedzie dzialal ?
tak, w takim przypadku nie powinien działać
dzieki panowie, w poniedzialek dojdzie nowy czujnik i bede sie bawil dalej. Pozdr temat do zamkniecia
mocy możesz mieć nawet około 70-85km xD wkońcu chodzi Ci na 12 zaworów ;P
vtec bierze syganł z czujnika prędkości
ale jakoś jedna rzecz ;] nie wiem czy w tej konstrukcji 3 stg VTEC zeby przejść na ten trzeci stopien nie trzeba mieć aktywnego drugiego, ale to tylko przypuszczenia:) nigdy nie widziałem głowicy z d15b ;)
mocy możesz mieć nawet około 70-85km xD wkońcu chodzi Ci na 12 zaworów ;P
vtec bierze syganł z czujnika prędkości
ale jakoś jedna rzecz ;] nie wiem czy w tej konstrukcji 3 stg VTEC zeby przejść na ten trzeci stopien nie trzeba mieć aktywnego drugiego, ale to tylko przypuszczenia:) nigdy nie widziałem głowicy z d15b ;)
niestety nie masz racji, ten model d15b ma takiego samego vteca jak d16z6, i nie ma opcji 12to zaworowej. a juz napewno nie na tym komputerze. pozatym, to tak, trzeba miec sprawny czujnik predkosci zeby vtec dzialał.
jak d15b nie ma opcji 12V ??;> no przecież to jest pierwsza faza VTEC
druga to zwykłe 16V
a trzecia to 16V VTEC czyli większe wzniosy ;]
poszukaj w internecie ;]
poszukaj w internecie ;] A ty poszukaj różnicy między zwykłym d15b VTEC a d15b 3-stage VTEC które występuje rzadko.