PDA

Zobacz pełną wersję : Civic Shutlle 1.6 4x4 czy warto?

Waldi_L_N
19-06-07, 23:09
Witam. Namierzyłem w autokomisie sprowadzone Shutlle 1.6 16v 4x4. Auto stoi już dobre 8-10 miesięcy w tym komisie. Jego cena zjechała już do tak niskiego pułapu, że z opłatami i rejestracją byłoby to ok. 3k PLN.
Ten model jest mi nieznany, ale mało mam kontaktów z japońskimi autami. Stąd pytania:
czy to sensowna cena? jak z dostępnością części szczególnie blacharskich i związanych z napędem 4x4. Czy są to rzeczy w przyzwoitych cenach, czy są już niewspółmiernie drogie? Jak z awaryjnością tych modeli?

zakri
20-06-07, 00:04
wez na warsztat i sprawdz, dlaczego bidula tyle stoi i nikt jej nie chce.
niewiele, przynajmnie w ZS ich jezdzi..
Ogolnie Honda to Honda.. jesli technicznie bedzie ok, to bierz.
Blache zawsze wyrzezbic mozna. ;)

Waldi_L_N
20-06-07, 06:13
Z tym rzeźbieniem to właśnie mój dobry kumpel przekonał się, że nie jest tak prosto. Kupił Accorda z 91 po wycięciu reparaturek okazało się, że trzeba rzeźbić nadkola. On jest amatorem, ale kilkanaście samochodów wyspawał. Mówi, że jeszcze tak trudnej roboty nie miał. Jak przyjrzałem się tym profilom, to przyznałem mu rację. Trzeba chylić czoła przed japońską myślą technologiczną w zakresie tworzenia profili. Są cholernie dobrzy w tworzeniu skomplikowanych zagięć. Dzięki czemu blachy mogą być cienkie i sztywne, ale remont tego to zgroza.