PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zawieszeniem

vtirally
19-06-07, 20:57
witam, mam taki problem z przednim zawiasem w EG6, otóż założyłem sprężyny eibach prokit -30mm a fura mi siedzi jak by miała z -70mm obniżenia, czy możliwe ze jest tam jakiś skrócony amortyzator który powoduje takie obniżenie??
sprężyny sprawdziłem po numerach i na pewno są do modelu EG6
pytanie brzmi dlaczego auto tak nisko siedzi? czy to wina amorów??

poniżej foto przedstawiające obniżenie

http://img19.imageshack.us/img19/525/eg6zo7.th.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=eg6zo7.jpg)

kwasu
19-06-07, 23:17
a jak auto siedziało na seryjnych sprezynach? jak było ok to wydaje mi sie ze to nie wina amorków, obstawiam ze kupiłes prokit do zwyklego civica, a wiadomo vti cięższy i przód siadł bo prokit to dosyć miekkie springi... najlepiej bedzie jak mi podasz nr tych springów to sprawdze do jakeigo to modelu, pozdro

vtirally
19-06-07, 23:24
a jak auto siedziało na seryjnych sprezynach? jak było ok to wydaje mi sie ze to nie wina amorków, obstawiam ze kupiłes prokit do zwyklego civica, a wiadomo vti cięższy i przód siadł bo prokit to dosyć miekkie springi... najlepiej bedzie jak mi podasz nr tych springów to sprawdze do jakeigo to modelu, pozdro

nie widziałem jak siedzi na seryjnych, jak kupiłem siedział tak nisko , założyłem serie od eg6 i tak samo siedział jak na tych eibach

KEA 90439
EWS 4015001 VA
33 94 4015

takie napisy widnieją na tych springach

kwasu
19-06-07, 23:30
mam przed soba te same springi bo sprowadziłem je dla kolegi, i mają takie same numery, w papierach pisze ze pasują do: eg3,4,5,6,8,9, eh9, ej1,2,6,8.9, ek1,3,4, i do integry dc2 i do aerodecka itp... czyli troche mi to śmierdzi ze są przeznaczone zarówno do 160km vti jak i do jakiegos słabego i lekkiego 1.4... no ale tak pisze w papierach

vtirally
19-06-07, 23:34
mam przed soba te same springi bo sprowadziłem je dla kolegi, i mają takie same numery, w papierach pisze ze pasują do: eg3,4,5,6,8,9, eh9, ej1,2,6,8.9, ek1,3,4, i do integry dc2 i do aerodecka itp... czyli troche mi to śmierdzi ze są przeznaczone zarówno do 160km vti jak i do jakiegos słabego i lekkiego 1.4... no ale tak pisze w papierach

no to po zamontowaniu w eg6 vti wygląda to właśnie tak jak na foto wyżej, a ja właśnie próbuję trochę podnieść to auto ale coś bez skutecznie

kwasu
19-06-07, 23:37
no to radze Ci kupić jakies twarde amorki i założyc te eibachy, wtedy bedzie spoko