Zobacz pełną wersję : błotniki z laminatu w jajku
Witam .Chciałem sie dowiedziec co sądzicie o błotnikach przednich z laminatu . jest ktoś za czy przeciw ? Jak jest z ich spasowaniem z resztą budy ?.Chodzi mi o civa hb 94 rok . Najlepiej niech sie wypowie ktoś kto coś takiego przerabiał . Pozdrawiam i dzięki za pomoc
A po ch&j?
Taki blotnik nie ma zadnych zalet, żadnych
No moze tyle ze nie gnija
ma jedną bardzo poważną zaletę - nie zardzewieje. Ale jak z wytrzymałością przy jakimś niewielkim uderzeniu w zderzak to nie wiem.
Ale nie spotkalem sie zeby przednie gniły
Ale nie spotkalem sie zeby przednie gniły
Mało życia znasz hehe ;)
A zakładają ludzie, aby "zredukować masy" ;) Spasowanie nie dorasta OEM zazwyczaj, nie szarpniesz już koła za błotnik, przy cienkich lepiej nawet się nie opierać. Nie ma sensu jeśli nie robisz wydmuszki.
Ja mam takie błotnik spasowanie takie sobie nie leży to idealnie jak oryginał, zysk na wadze nie jest wielki, zdecydowany plus że nie rdzewieją :)
Ja również posiadam od użytkownika z forum. Leżą bardzo dobrze i ze spasowaniem nie miałem problemu. Kupiłem ze względu na to, że w dobrym stanie nie zardzewiałem ciężko dostać, a jak już się dostanie to cena odpowiednia. Można się o niego oprzeć i nic się nie dzieje. Gruba warstwa laminatu spisuje się świetnie. I oczywiście nie zardzewieje. I jak się coś stanie to pęknięcie łatwo naprawić. Kupujesz matę szklaną i żywicę i sprawa załatwiona. Ale co kto woli.
a ja słyszałem że potrafią pękać na tym pasku którym przykręcany jest błotnik do budy i na połączeniu zderzak/błotnik tam gdzie są skręcone elementy ze sobą.
Prawda to czy nie?
Być może prawda. Moje stare metalowe były popękane na łączeniu ze zderzakiem. Jak mocno pierdykniesz to musi się coś stać. A czy lubią pękać? Pewnie zależy od wykonania.