PDA

Zobacz pełną wersję : błotniki z laminatu w jajku

badyl12
28-02-12, 23:43
Witam .Chciałem sie dowiedziec co sądzicie o błotnikach przednich z laminatu . jest ktoś za czy przeciw ? Jak jest z ich spasowaniem z resztą budy ?.Chodzi mi o civa hb 94 rok . Najlepiej niech sie wypowie ktoś kto coś takiego przerabiał . Pozdrawiam i dzięki za pomoc

reaktor
28-02-12, 23:56
A po ch&j?

Taki blotnik nie ma zadnych zalet, żadnych

No moze tyle ze nie gnija

LechuLK
28-02-12, 23:56
ma jedną bardzo poważną zaletę - nie zardzewieje. Ale jak z wytrzymałością przy jakimś niewielkim uderzeniu w zderzak to nie wiem.

reaktor
28-02-12, 23:58
Ale nie spotkalem sie zeby przednie gniły

Saiti
29-02-12, 00:04
Ale nie spotkalem sie zeby przednie gniły

Mało życia znasz hehe ;)

A zakładają ludzie, aby "zredukować masy" ;) Spasowanie nie dorasta OEM zazwyczaj, nie szarpniesz już koła za błotnik, przy cienkich lepiej nawet się nie opierać. Nie ma sensu jeśli nie robisz wydmuszki.

Michu_POZ
29-02-12, 00:12
Ja mam takie błotnik spasowanie takie sobie nie leży to idealnie jak oryginał, zysk na wadze nie jest wielki, zdecydowany plus że nie rdzewieją :)

Kubuniek
29-02-12, 12:14
Ja również posiadam od użytkownika z forum. Leżą bardzo dobrze i ze spasowaniem nie miałem problemu. Kupiłem ze względu na to, że w dobrym stanie nie zardzewiałem ciężko dostać, a jak już się dostanie to cena odpowiednia. Można się o niego oprzeć i nic się nie dzieje. Gruba warstwa laminatu spisuje się świetnie. I oczywiście nie zardzewieje. I jak się coś stanie to pęknięcie łatwo naprawić. Kupujesz matę szklaną i żywicę i sprawa załatwiona. Ale co kto woli.

stolarz
29-02-12, 13:16
a ja słyszałem że potrafią pękać na tym pasku którym przykręcany jest błotnik do budy i na połączeniu zderzak/błotnik tam gdzie są skręcone elementy ze sobą.

Prawda to czy nie?

Kubuniek
29-02-12, 20:39
Być może prawda. Moje stare metalowe były popękane na łączeniu ze zderzakiem. Jak mocno pierdykniesz to musi się coś stać. A czy lubią pękać? Pewnie zależy od wykonania.