Zobacz pełną wersję : szukam klamki
Witam.
Szukam klamki zewnętrznej lewej tylnej do hani civic 98 (kombi). Od dwuch dni jeżdzę po Gdańskich szrotach i nic nie mogę znaleść. W ASO ta klamka kosztuje około 140 zł plus robocizna 70 zł. Poza tym z tego co widziałem to założenie owej klamki nie jest takie łatwe (mało miejsca). Może ktoś wie jak to należy prawidłowo zrobić to przyoszczędzę chociaż 70 zł :d .
Pozdrawiam wszystkich - Dziaku
Od szukania klamek masz na forum odpowiednie dzialy (gielda Komercyjna i Kupie) !!
Jesli chodzi o zalozenie te klamki, to jest z tym troche roboty, ale jesli nie masz dwóch lewych rak, to sobie poradzisz:
1.zdejmujesz raczke od otwierania szyby (trudno zdjac zawleczke, ktora ja mocuje)
2.odkrecasz i zdejmujesz boczek
3.odkrecasz mechanizm zamka i przesuwasz go w dol aby dostac sie do jednej ze srub trzymajacych klamke (plastikowa oslonke chroniaca ciegna tez lepiej wykrecic)
4.odkrecasz klamke (ta druga srube)
5.zdejmujesz jedno ciegno z plastikowego zatrzasku
6.drugie ciegno zdejmujesz poprzez krecenie klamka
i juz masz klamke w reku.
Montaz nowej klamki w odwrotnej kolejnosci (chyba, ze bedziesz musial cos przelozyc ze starej klamki).
Pzdr.
jesli juz znajdziesz klamke a nie bedziesz mogl sobie poradzic z jej wymiana to mozemy sie umowic w gdyni - pomoge,
przerabialem juz ten temat u siebie...
Masz klamke lakierowana??
Jesli nie to niezle zdzieraja!! U nas na slasku klamki sa po okolo 60 zl!!
Z montazem dasz sobie rade. Faktycznie z jedna sruba sa problemy zeby "chwycila" gwint ale jest to do przejscia. 70 zl za montaz - POWALILO ICH!!
dzieki wszystkim za pomoc.