Zobacz pełną wersję : Walka z Kierownicą
Witam,
Mam Civic 1.4 Ep1 (2003) na zegarze już 250k km najechane.
Od pewnego czasu mam problem z kierownicą i ogólnie z kontrolą samochodu. W ciągu 3 miesięcy ustawiałem trakcje już dwa razy i teraz kierownica znowu jest źle ustawiona czyli znowu na trakcje. Mało tego jak jadę to ciągle muszę walczyć z kierownicą żeby auto jechało tak jak ja chcę. Nie mam pojęcia co może być zepsute albo wadliwe - ojciec powiedział że może to być wspomaganie...
Pomocy!
Blackskyline
28-02-12, 22:12
Powiedz czy Ci ściąga na boki czy drży czy co? Jak ściąga to końcówki drążków sprawdź, mogą koła być źle wyważone. Opisz coś więcej
jak musisz walczyć z kierą to możliwe że masz za mocno skręconą przekładnie po tych regulacjach
Myślę, że ma gdzieś luzy (podejrzewam magiel) i wspomniana "walka" to konieczność ciągłego korygowania toru jazdy. O to chodzi Fresz?
Jak wychodzisz z zakrętu to kierownica sama Ci odbija czy musisz sam odkręcać?
Ja bym sie bał czymś takim jeździć, mechanik nie wiedział co to jest?? skasował za robote i zaprosił na powonona wizytę??
Myślę, że ma gdzieś luzy (podejrzewam magiel) i wspomniana "walka" to konieczność ciągłego korygowania toru jazdy. O to chodzi Fresz?
Jak wychodzisz z zakrętu to kierownica sama Ci odbija czy musisz sam odkręcać?
Tak mniej więcej coś takiego. Odbijać samemu nie muszę ale wspomaganie chodzi dość ciężko.
Nie słyszałem wcześniej o wadliwym działaniu wspomagania. O ile to Ci mogła maglownica luza złapać i silnik elektryczny wspomagania nie daje rady nadążyć. Magle w cifach VII były bardzo awaryjne. Przy tym przebiegu mogą się różne cuda dziać. Nie wiem jak inni, ale ja nadal obstawiam problem w tym elemencie. Rada dla Ciebie, zregeneruj albo wymień, chociaż bardziej polecam regenerację.
Jutro pojadę do mechanika i zapytam gdzie można coś takiego zrobić i ile będzie to kosztowało...
Krzysztof1969
01-03-12, 16:03
Podjedz do Hondy niech oni sprawdzą. Chyba że ciągle chcesz gdybać.