Zobacz pełną wersję : Montaż cb radia w ej9
Posiadam radio alan 109 o wymiarach 122x165x38 mm.Samochód to ej9. Mysle jak najbardziej ergonomiczne je umieścić wewnątrz auta. macie jakies swoje sprawdzone miejsca??? Myślałem żeby fajnie bylo je umiescić w dolnej kieszeni, na przeciw lewarka zmiany biegów, ale niestety nie wchodzi.jest ciut za wysokie. trzeba bylo wy wyciągnąć środek kieszeni i wtedy chyba wejdzie.chce je tak zamontować aby nie wiercić nigdzie w widocznych miejscach . piszcie jak i gdzie macie zamocowane cb,
Mam ten sam samochód i to samo radyjko :P I tak jak mówisz, umieściłem go w dolną kieszeń, lecz musiałem ją nieco zmodernizować, tzn powiększyć ;)
Na allegro są specjalne kieszenie pod to radyjko, kupujesz, montujesz i żadnej rzeźby.
rozkręcasz dolną konsolę, odkręcasz kieszeń o której mówisz. Kupujesz ramkę do radia w jakimś ogarniętym sklepie/ serwisie cb albo na allegro. Jeśli będzie trzeba (u mnie tak było) poszerzasz pilnikiem z 1-2 mm powstały otwór po kieszeni. I tam montujesz cb. U mnie właśnie w ten sposób siedzi alan48 czyli zdaje się większe radyjko.
Jedyny minus to jeśli planujesz cupholder z pokrywką to nie będzie ci się otwierała owa pokrywka do końca jeśli będziesz miał wpiętą gruszkę
A przy takim montazu radia głośnik od cb nie bedzie zaslonięty? bedzie słychać? czy trzeba moze zewnętrzny głośnik podłączyć?
Coś tam pewnie będzie słychać, ale zewnętrzny głośnik to nie jest wielki koszt, a jakość dźwięku o niebo lepsza.