PDA

Zobacz pełną wersję : Montaż cb radia w ej9

dziku06
28-02-12, 19:30
Posiadam radio alan 109 o wymiarach 122x165x38 mm.Samochód to ej9. Mysle jak najbardziej ergonomiczne je umieścić wewnątrz auta. macie jakies swoje sprawdzone miejsca??? Myślałem żeby fajnie bylo je umiescić w dolnej kieszeni, na przeciw lewarka zmiany biegów, ale niestety nie wchodzi.jest ciut za wysokie. trzeba bylo wy wyciągnąć środek kieszeni i wtedy chyba wejdzie.chce je tak zamontować aby nie wiercić nigdzie w widocznych miejscach . piszcie jak i gdzie macie zamocowane cb,

Mathius4
28-02-12, 19:39
Mam ten sam samochód i to samo radyjko :P I tak jak mówisz, umieściłem go w dolną kieszeń, lecz musiałem ją nieco zmodernizować, tzn powiększyć ;)

Na allegro są specjalne kieszenie pod to radyjko, kupujesz, montujesz i żadnej rzeźby.

inferno
28-02-12, 19:45
rozkręcasz dolną konsolę, odkręcasz kieszeń o której mówisz. Kupujesz ramkę do radia w jakimś ogarniętym sklepie/ serwisie cb albo na allegro. Jeśli będzie trzeba (u mnie tak było) poszerzasz pilnikiem z 1-2 mm powstały otwór po kieszeni. I tam montujesz cb. U mnie właśnie w ten sposób siedzi alan48 czyli zdaje się większe radyjko.
Jedyny minus to jeśli planujesz cupholder z pokrywką to nie będzie ci się otwierała owa pokrywka do końca jeśli będziesz miał wpiętą gruszkę

dziku06
29-02-12, 17:35
A przy takim montazu radia głośnik od cb nie bedzie zaslonięty? bedzie słychać? czy trzeba moze zewnętrzny głośnik podłączyć?

Feniks333
29-02-12, 17:57
Coś tam pewnie będzie słychać, ale zewnętrzny głośnik to nie jest wielki koszt, a jakość dźwięku o niebo lepsza.