Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zmiana przepustnicy D14A4

Lemiesz
27-02-12, 20:46
Witam mam takie pytanko mam Honde Vi gen z silnikiem D14A4 i chcial bym zmienic w nim kolektor ssacy wraz z przepustnica od d16z6 czy bedzie mi wszystko pasowac? i czy procz lepszego wygladu da mi to cos wiecej mocy? prosze o fachowa pomoc:)
pozdrawiam

nikog0
27-02-12, 23:43
Dużo tego na forum, czytając znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Coś się poprawi, w górnym zakresie obrotów, ale na cuda nie licz, to d14. Dla wzmocnienia dołu dobrze jest założyć kolektor wydechowy 4-2-1 ebayowy albo z d16...

czara
28-02-12, 08:17
Kolego jeśli masz OBD2 a najprawdopodobniej masz to zapomnij o przepustnicy z Z6, tam jest silniczek krokowy na 2 piny a w OBD2 są 3, wiec możesz założyć tylko sam ssak albo zmienić wiązkę, po za tym przepustnice z Z6 i A4 z tego co pamiętam są takiej samej średnicy wiec poco? Jak Ci się uda założyć z B16/18 albo H22 to daj znać bo sam z tym kiedyś walczyłem ale bez zmiany wiązki nie da rady obejść krokowca no chyba że może masz jakiś patent więc z chęcią bym wrócił do tego tematu :)...

Lemiesz
29-02-12, 18:39
no wlasnie jeszcze nie mam zadnego patentu i tak wlasnie sie rozgladam i pytam moze ktos podsunie jakis dobry pomysl:D