PDA

Zobacz pełną wersję : Pas przedni

chudypiter
27-02-12, 20:33
Witam,
Panowie doradźcie co zrobić z pasem przednim widocznym na zdjęciach. Samemu papierkiem zdrapać koro, brunox epoxy na to i farbka, czy oddać do fachowców. Cy może cały pas pojechać na czarno? https://picasaweb.google.com/Piotrurb/27Lutego2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLn7temj1OHS-wE&feat=directlink

cvcdohc
28-02-12, 09:14
ja bym pomalowal caly pas na czarno
oczywiscie po oczyszczeniu tego

wwljohn
28-02-12, 15:57
Ja bym ogołocił przedni pas ze zderzaka, chłodnicy itd. Pamiętaj że zaczyścić to należy także od spodu bo tam też pewnie nie jest za ciekawie. Wszystkie ślady korozji do żywej blachy..podkład, lakier, zabezpieczenie.

chudypiter
28-02-12, 22:53
Malować to pod kolor, czy lepiej będzie zwykły czarny mat?

Saiti
28-02-12, 23:17
Ja Cię, fajna robótka na weekend ;)

Kup papierki ściernie, albo jak masz to dremelek ;) Wyjmij wszystko co przeszkadza (czyli zderzak, grill, lampy, mocowanie chłodnicy itd) i każde takie ognisko traktuj papierem ściernym - aż usuniesz 100% rdzy. Więc fajnie mieć jakiś dremelek, przyśpieszy pracę. Następnie potraktuj odrdzewiaczem, to utleniona warstwa się "umartwi", potem odtłuść, podkład epoksydowy, szpachlujesz, szlifujesz i polerujesz szpachlę, na to podkład, baza i bezbarwny ;)

Camellia Racing
02-03-12, 16:53
Dremel nie ma aż tak sztywnych drucianek do tej roboty. Moim zdaniem lepiej małe kółeczko drucianki i wiertareczka w rączki szanowengo Pana ;)

Saiti
04-03-12, 23:43
Dremel nie ma aż tak sztywnych drucianek do tej roboty

Ale krążki ścierne na dremel - to naprędzej, nie potrzeba tutaj traktować drucianą szczotą