Zobacz pełną wersję : miejsca na podnośnik w EG
mam pytanko - z tego co widzę w manualu producent przewidział miejsce na podnośnik za przednim zderzakiem na środku - wychodzmi mi że to jest jednocześnie dolne mocowanie chłodnicy, tak? ta płytka, mocowanie, jest zgrzane do pasa przedniego i nie wygląda solidnie... nie wiem czy mimo tego spróbować podnieść przód auta w tym miejscu?
Provokator
27-02-12, 14:09
na wahaczach podnosc auto jak chcesz z przodu albo co najwyzej bok
A po co ryzykowac ?, podeprzyj z jednej potem z drugiej
Z boku
tak tylko chce oprzeć auto na kobyłkach i jak podniose na progu to nie wiem czy starczy miejsca na kobyłke (chodzi o punkt przewidziany przez producenta)
no i przy podniesieniu przodu na raz będzie o wiele szybciej...
ktoś już próbował podnościć przód?
szykuje się do wymiany amorów i myśle jak się do tego zabrać
podnosilem z przodu do wymiany chlodnicy , wszystko bylo ok, poza tym w manuslu to opisali , z tylu z kolei podnosi sie za ucho do holowania
kurde , ale nie sadze zeby to bylo mocowanie chlodnicy , tym bardziej ze patrzac od przodu jest bardziej po prawej , a chlodnica po lewej ...
Spokojnie można podnieść cały przód na raz (wtedy pod progi dla bezpieczeństwa oczywiście też coś!). Ale faktem jest, że na coś źle patrzysz chyba.
Da radę także podnieść normalnie jedną stronę na lewarku za przewidziany na to uchwyt, a następnie opuścić go na kobyłkę, z tym, że lewarek trzeba podeprzeć jak najbliżej krawędzi tego uchwytu, bo inaczej kobyłka nie wejdzie.
Jak chcesz wymieniać tylko amory, to nie ma absolutnie żadnej potrzeby podnosić cały na raz, tylko tak dla własnego widzimisie, bo jest wtedy nieco bardziej komfortowo - fakt, ale i bez tego można się spokojnie obejść.