Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przebicie kierunkowskazu na światła EG4

Unkas
26-02-12, 22:27
Od wczoraj się męczę z światłami a właściwie tylko przednią lewą stroną. Auto (civic eg4) było malowane wraz z komorą gdzie wiązka była wypięta. Po poskładaniu wszystkiego do kupy i sprawdzeniu okazało się ze wariują światła przednie (tylko lewa strona) wraz z kierunkowskazem. Wygląda na jakieś zwarcie w instalacji.
Po włączeniu świateł mijania dodatkowo jarzy się kierunkowskaz, a po jego włączeniu dodatkowo miga postojowe mijania i na dodatek cyklicznie pracuje silnik regulacji świateł. Natomiast cały tył, i przednia prawa strona święcą normalnie. Szukając przyczyny wypiąłem wiązkę idącą do komory i wpiąłem bezpośrednio w kostkę kierunkowskaz i postojówkę ale nadal jest przebicie włączając kierunkowskaz na światła, i nie wiem gdzie szukać problemu. Sprawdziłem przełącznik zespolony i jest ok. A żadnych przekaźników się nie doszukałem.
Z góry dzięki za porady.

Zaldier
27-02-12, 19:11
Z pewnością lewa wiązka dochodząca do lewego reflektora i kierunkowskazu. Miałem ten sam problem, lecz w innej sytuacji - robiłem lekkiego WT chowając wiązkę pod błotnik, ale żeby przecisnąć ją przez otwór musiałem całą ścinać bo się nie mieściła (duże kostki). Wtedy jak z którymś kablem się nie podziałało należycie, to właśnie tak Civic cudował mruganiem, powariował nagle. Sprawdź dokładnie tą wiązkę i kable, napewno znajdziesz przyczynę, tylko wyciągnij sokole oko.

smoku93
02-03-12, 10:00
ewentulnie podciągnij z tych lamp jeszcze dodatkowe masy bo przy malowaniu to może być też problem