Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy dymi..

zyga
17-06-07, 23:16
Witam.. Mam problem z moją Hondzią.. rok 91, silnik 1,5 16V(d15b2) od dłuższego czasu strasznie kopci na obrotach powyżej 3000(dymek lekko szarawy), a na dodatek czuć spaliny w środku (dość konkretnie). Olej nie ubywa.. płyn też w normie.. Jestem przerażony.. PROSZĘ o POMOC..

DJK
17-06-07, 23:21
Błędy jakieś na kompie wywala?

zyga
17-06-07, 23:26
żadnego bledu nie było.. analiza spalin tez w normie.. 3 tygodnie temu przeszła przegląd..

mariusz123
18-06-07, 15:07
jak analiza spalin??na tym kopceniu wyszla w normie,,,mi to wyglada na ,,za bogata mieszanka,,ale moge sie mylic bo nie widzialem tego kopcenia,,,,analiza spalin jest na wolnych obrotach wiec jak co moze miec ok,,,[chyba] a na wyzszych kamp cos zle podaje!!!ale to moje stwierdzenie,na oko,wiec nic dodam konkretnego,ale trop jest...czuc spaliny,oleju nie ubywa,,,wiec to tylko cos z mieszanka,,,,a spala wiecej paliwa,zobacz swiece jaki kolor,,itp.....

ParanojA
18-06-07, 18:59
Jak szarawy dym to nie powinien przepalac oleju. Olej dymi na niebiesko, w skrajnych przypadkach na czarno ale wtedy to juz pewnie nie tylko olej dymi :/

Resetowałes komputer? Moze jakies błedy są. Najproscie zaczac od komputera.

lukas.elk
19-06-07, 02:10
A płyn chlodniczy ubywa? Moze walneła uszczelka pod głowicą?

zyga
20-06-07, 07:59
nic nie ubywa... choc zauwazam malutki spadek poziomu oleju.. ale i tak jak na to co dymi to naprawde jest nic... kumpel stwierdzil ze byc moze humki na zaworkach.. kupilem wiec komplecik i dzis podmianka.. zobaczymy czy to cos da.. jak nie to chyba bede musial pomyslec nad pierscieniami olejowymi.. bo taka mozliwosc tez istnieje.. moze sie zapiekły albo cóś.. juz sam nie wim.. zobaczymy..

agent_lol
27-06-07, 00:01
d15b2 czyli 2 punktowy wtrysk, mogą przelewać wtryskiwacze ? jak przelewają to daje za duzo paliwa i ztąd ten dymek , dobrze ze szary a nie bialy albo niebieski :)