PDA

Zobacz pełną wersję : Czujnik poziomu paliwa

crs112
17-06-07, 15:08
Witam
Mam pytanie dotyczące czujnika paliwa. Wszyscy o tym wiemy i już nie raz było na forum, że w V gen. jest z tym problem. :/ Moje pytanie jest takie: [shadow=blue:58ca2bf8df]czy ktoś próbował zakładać taki czujnik z innego auta?[/shadow:58ca2bf8df] Czytałem gdzieś że pasuje od matiza ale czy to prawda?Czytałem na forum ze wiele osób radzi zeby się przyzwyczić ale może ktoś z was sobie z tym poradził. Chciałbym zeby pisały osoby które coś próbowały robić a może komuś sie udało i posłuzą dobrą radą.

Lcfr
17-06-07, 15:59
Witam
Mam pytanie dotyczące czujnika paliwa. Wszyscy o tym wiemy i już nie raz było na forum, że w V gen. jest z tym problem. :/ Moje pytanie jest takie: [shadow=blue:2b147654f0]czy ktoś próbował zakładać taki czujnik z innego auta?[/shadow:2b147654f0] Czytałem gdzieś że pasuje od matiza ale czy to prawda?Czytałem na forum ze wiele osób radzi zeby się przyzwyczić ale może ktoś z was sobie z tym poradził. Chciałbym zeby pisały osoby które coś próbowały robić a może komuś sie udało i posłuzą dobrą radą.

ale jaki problem?????
to ze nie ma kontrolki rezerwy?
czy to, że wskaźnik działa nieliniowo?

na brak rezerwy mozna poradzic zakłądajac pompe paliwa z pływakiem (np eg5/eg6)
a na nieliniowosc to chyba nic nie mozna poradzic
zmiana czujnika na taki z innego modelu moze spowodowac że np. bedzie dzialal liniowo ale duzo mniej dokładnie - lub inne takie.

crs112
18-06-07, 17:26
Chodzi mi o dokładność wskazań poziomu paliwa. Wiem że ten problem ma większość z użytkowników civic V gen. Może ktoś już coś wymyślił co z tym zrobić?