Zobacz pełną wersję : wymiana żarówek nawiewu bez rozkręcania konsoli
ogniotrwaly
25-02-12, 18:50
Witam
wiem że jest manual do wymiany żarówek od nawiewu i są 2 wersje z rozbieraniem tunelu i bez
wolałbym bez ale nie rozumiem jednej rzeczy z tych opisów
Jeżeli wyciągnę bebechy popielniczki i będę tam łowił żarówki to rozumiem, że ręka jest za całym modułem regulacji czyli od tyłu? i wyciągam oprawki odkręcając i wyjmując za kable do tyłu?
bo ze zdjęć rozebranego panelu wychodzi, że nie da się wsadzić łapek od spodu do środka modułu... albo już się na zdjęciach nie znam.........
Oprawki żarówek sa na wcisk, podobnie jak zaroweczki w tychże oprawkach. Od strony popielniczki ciężko, trzeba mieć chude ręce i długie paluchy. Wyciągnąć nie problem, ale namacac i trafić ponownie.....huhu...
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
ogniotrwaly
25-02-12, 22:00
no... o tym już czytałem
mi tylko chodzi o to, że na zdjęciach wygląda, że oprawka ma kołnierz być może tylko tak wygląda..... rozbierałeś to wiesz...
ja chcę wiedzieć czy oprawki wychodzą do tyłu z kablami
czy oprawki wychodzą do tyłu z kablami
Tak.
a jak już uda się dojść do tej oprawki z żarówką (podejście bez ściągania konsoli, od popielniczki - /u mnie śruby nie puszczą te dwie pod rączką ręcznego/) to oprawkę się wyciąga poprzez przekręcenie w lewo / prawo o 90 stopni?
u mnie śruby nie puszczą te dwie pod rączką ręcznego
U mnie też nie puszczały za żadne skarby, a wymieniałem sobie na podłokietnik i dostęp do konsoli zawsze jest potrzebny. Wiertło 2 i po kłopocie :D Teraz mam nagwintowane pod śrubę M3
piotrekm1987
26-02-12, 13:47
o ile dobrze pamietam to oprawki sa tylko wcisniete i nic nie trza krecic
dziękuje panowie za odp, @aticorr, chyba też rozwiercę, bo mam w planach carbon na drewno okleić... a wtedy się nie obędzie bez....
aha, tylko wyciągnąć, dzięki @piotrekm1987.
o ile dobrze pamietam to oprawki sa tylko wcisniete i nic nie trza krecic
Dokładnie tak.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk