Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : HELP!!! zawiecha

windriders
24-02-12, 17:43
Siemka. Mam problem z zawiech± z przodu. Wali co¶ przy hamowaniu i czasem przy skręcaniu kołami. Odgłos jakby jaka¶ tuleja. przegub był wysrany.
Pojechałem dzi¶ z tym problemem do AUTO DOKTOR na Jagielońskiej tam maj± co¶ takiego jak darmowe sprawdzenie stanu technicznego auta. Faciu podniósł auto, obejrzał wszystkie tuleje poduszki wszędzie zero luzu. A wali dalej wzieli go na szarpaki i nic nie wali, dopiero przy hamowaniu wymiękli..... Miał może kto¶ podobny objaw??? czasem to wli tak jakby miało co¶ sie zaraz upier........... HELP!!!!

[H] Dylu [H]
24-02-12, 17:53
Co znaczy, że "przy hamowaniu wymiękli" ??

Może tarcze masz krzywe ;)

windriders
24-02-12, 17:55
Nie wymiekli bo nie wiedzieli co jest, czasem zdarza sie że słychac NA MULDZIE. Tarcze proste nie maj± bicia czuć by było przy hamowaniu np ze 100.

[H] Dylu [H]
24-02-12, 17:57
To jedĽ do innego warsztatu, gdzie za usługę zapłacisz. Pewnie tam Ci powiedz± co jest nie tak. Jeżeli problem jest taki jak go opisujesz, to na szarpakach musi co¶ wyj¶ć, tylko mechanik musi chcieć to zobaczyć ;)

windriders
24-02-12, 18:02
stałem przy tym, łep wsadzałem razem z nimi. Że za darmo to nie znaczy że jaka¶ lipa bo za 1 razem jak byłem to znależli mi usterke.

CRX1
24-02-12, 22:00
Przy hamowaniu mog± walic klocki w uchwycie .Trzeba zdj±c zacisk hamulcowy i sprawdzić luz pionowy klocków.