PDA

Zobacz pełną wersję : ogrzewanie tylnej szyby,spadajace obroty

kris79n
17-06-07, 01:13
mam maly problem z ogrzewaniem tylnej szyby.
po wlaczeniu grzeja mi tylko 3 srodkowe keski.co moze byc tego pryczyna? niema zadnych widocznych przepalen reszty sciezek bezpieczniki sa ok.
druga sprawa to od czasu do czau spadaja mi obroty niskie.jak przelanczam na luz puszczam gaz to czasami wskazuwka obrotow spada do domu,ale jak dodam troche gazu i puszcze wraca do normy.nietak dawno czyscilem silniczek krokowy bo wczesniej caly czas te obroty spadaly,po czyszczeniu silniczka bylo ok jakis czas teraz objawy tak jakpowyzej opisalem.moze to zle wyregulowany zawor powietrza? czy w 6 generacji jest automatyczne regulacja.jak krecilem sruba w jedna i druga strone niebylo zadnych zmian.

muzammil
17-06-07, 02:07
co do szyby to na pewno sa poprzerywane sciezki bo cale ogrzewanie jest na jednej zyle zasilajacej.przejrzyj dokladnie cale ogrzewanie i postaraj sie znalezc usterke,czasem jest to prawie niewidoczne. sa specjalne kleje do laczenia sciezek koszt okolo 12 zl.co do obrotow niestety nie pomoge.

maniak2007
18-08-07, 00:08
witam.mam problem z podgrzewaniem tylnej szyby...nie dziala i nie wiem dlaczego :( Moze mie ktos pomoze i powie jaka moze byc przyczyna nie grzania tylnej szyby...?? :spie:

skolopendra
18-08-07, 07:11
aka moze byc przyczyna nie grzania tylnej szyby...?? :spie:

brak napięcia-sprawdź czy dochodzi
- uszkodzona grzałka

maniak2007
18-08-07, 10:20
faktycznie.dzieki

pozdro :agent: