PDA

Zobacz pełną wersję : podłokietnik 5d

dudi189
23-02-12, 23:26
nie znalazłem podobnego tematu- możliwe że źle szukałem ale zamierzam kupić podłokietnik, mam juz nawet jakiś na oku ale muszę pojechać zobaczyć czy odcień do tapicerki będzie pasował w 100%, jeżdząc innymi samochodami z podłokietnikami w dłuższych trasach postanowiłem też go mieć u siebie. uniwersalne wyglądają wg. mnie obleśnie i psują cały wystrój, chce oryginalny ale właśnie tu pytanie do was: Czy da się oprzeć tam łokieć?? oglądałem to tylko na zdjęciach i widzę że jest on bardzo krótki w porównaniu z innymi autami, jestem wysoką osobą fotel mam odsunięty na 3od końca ząbek, ale japończyk raczej nie da rady dotknąć lewarka trzymając łokieć na podłokietniku. To ma być tylko schowek na drobiazgi czy też spełnia swoją rolę jak sama nazwa wskazuje pod-łokietnika??

bartex
24-02-12, 00:21
Może dzisiaj będę miał (piątek), jeśli zamontuje to ci powiem. Jeżeli zamówisz z zaślepkami zamiast przełączników to jestem chętny na te zaślepki ;d

fiodor88
24-02-12, 00:50
Nie jest on do konca wygodny. Jak piszesz jest krótki i trzeba miec dlugie rece, zeby sie wygodnie oprzec :D Ja jakos daje rade i sie przyzwyczailem. Nie moglbym jezdzic bez. Takze kupuj i zakladaj. :)

dudi189
24-02-12, 07:44
Może dzisiaj będę miał (piątek), jeśli zamontuje to ci powiem. Jeżeli zamówisz z zaślepkami zamiast przełączników to jestem chętny na te zaślepki ;d
ja też będę musiał użyć zaślepek albo po prostu zostawię te przełączniki bo potrzebny jest mi tylko jeden do drzwi pasażera

długie ręce mam ale niestety ten podłokietnik nie będzie to samo co np. w grande punciaku w którym tylko podłokietnik mi się podoba, mięciutki wygodny i jak sie rękę położy to nie chce się zdjąć :) fiodor88 Ty masz ten twardy czy skórzany? na te twarde to nawet nie patrze..

sucharek
24-02-12, 08:05
ja mam od rovera 400 sedana pasuje idealnie :)

nikog0
24-02-12, 10:45
u mnie służy jako schowek na kilka rzeczy, w sumie się przydaje bo w MB mało takich podręcznych schowków a kieszenie w drzwiach ciasne. Zresztą ile by nie było półeczek, to po pewnym czasie posiadania samochodu zawsze brakuje miejsca :)

sweet
24-02-12, 11:15
Ja ostatnio sobie dokupiłem. Co prawda z tych twardszych ale że był po taniości i w ciemnym odcieniu to kupiłem. Jak pisze nikogo0 bardzo dobre jako schowek jako schowek na różne graty. Podczas jazdy próbowałem jechać z nim ale na mieście niezbyt. Trochę za daleko jest dla mnie od lewarka [mam fotel ząbek od końca] ale z kolei innym by pewnie przeszkadzało, że obijają łokciem o podłokietnik jeśli byłby bliżej. U ojca w SUV'ie jest ori podłokietnik z takim przyciskiem dzięki któremu wychyla go jakieś 3-4cm w przód i górę - takiego czegoś u nas brakuje myślę. Po krótkim czasie jednak da radę się przyzwyczaić i trzymając łokieć na podłokietniku dobrze zmienia się biegi 1-4. No a bez podłokietnika jest pusto i teraz wiem, że obowiązkowo musi być :)

jaskul
24-02-12, 13:14
Ten podłokietnik może służyć tylko jako schowek na drobiazgi. Chyba ze jeździsz na ustawieniu fotela maks do tyłu i masz długie przedramię. Przy moich 1.80 wzrostu ni jak się ma taki podłokietnik. Do wygodnego leżakowania jak w e46 (wiem, przepraszam) mu daleko.

sqchy
24-02-12, 13:31
Co do wygody podłokietnika w bmw to jest spoko. Można by coś pomyśleć i wykombinować jakiś patent tak jak tam jest, żeby górna część podłokietnika wysuwała się trochę w stronę kokpitu. Niestety brak pomysłu jak to zrobić.

MikeFoto
24-02-12, 13:39
Przy moich 1.80 wzrostu ni jak się ma taki podłokietnik. Do wygodnego leżakowania jak w e46 (wiem, przepraszam) mu daleko.

Smutna prawda, ale prawda. Do opierania łokcia w czasie jazdy - podłokietnik w naszych autkach kompletnie się nie nadaje.
Ale za to jako schowek oraz po dokupieniu odpowiedniego gadgetu z Rovera - jako uchwyt na kubki - sprawdza się idealnie.

dudi189
24-02-12, 14:05
W audi fiatach grande punto, ducato jeździłem i to była super wygoda w szczególności w dłuższych trasach jak nie można złapać za kolano narzeczoną gdy jedzie się samemu :) jak to by miało być tylko jako schowek to ja odpadam z tym pomysłem niestety a te uniwersalne są obleśne..

fiodor88
24-02-12, 14:10
fiodor88 Ty masz ten twardy czy skórzany? na te twarde to nawet nie patrze..

Ja mam ten twardy. Czasami mysle, czy by go nie dac do obszycia ale raczej zostanie taki jaki jest.

bartex
24-02-12, 17:10
No i zamontowałem podłokietnik, i rzeczywiście w czasie jazdy łokieć raczej na nim nie spoczywa za to dużo lepiej to teraz wygląda, nie jest tak pusto. :)

atr
24-02-12, 17:44
Ja miałem twardy podłokietnik już zamontowany, faktycznie jest trochę przykrótki jeśli chcemy trzymać na rękę 1,3 czy 5, na 2 i 4 jest spoko.
Jednak mimo wad polecam, w mieście na 5 rzadko się wrzuca a w trasie i tak nie trzymam ręki na biegach. Bez tego byłoby znacznie mniej wygodnie.

reXio
27-02-12, 10:28
Panowie. Moze i podczas zmieniania biegow lokcia tam sie nie polozy ale jak juz sie jedzie w trasie, czy dluzej na jakims biegu to ja zawsze tam reke klade i spradza sie w 100%. Mialem w serii twardy, dalem do obszycia i jest malina. Pod skore tapicer zapodal miekka gabke. Nie wyobrazam sobie go tam nie miec :)

http://images45.fotosik.pl/713/9aecf036c89c5345med.jpg (http://www.fotosik.pl)

http://images41.fotosik.pl/344/d2e5abb9eb500720med.jpg (http://www.fotosik.pl)

dudi189
27-02-12, 12:35
REXIO bardzo ładna hania :o no ja się właśnie cały czas zastanawiam i chyba po prostu jak zobaczę u kogos podłokietnik w civie to podejdę i zapytam czy mogę wejść posiedzieć i zobaczę jak mi to podpasuje :) ja mam bardziej taki niebieskawy kolor plastyków i trudniej dostać podłokietnik niestety

skorpion7
27-02-12, 13:17
Mam taki sam podłokietnik jak kolega reXio. Dokupowałem bo nie było w standardzie i powiem tak jak większość nie jest idealny bo trochę za krótki ale mimo wszystko nie żałuję i nie wyobrażam sobie teraz jazdy w trasie bez niego. Po za tym przydatny schowek na pierdołki.

jaskul
27-02-12, 16:53
*****iaszcze fotele ma pan kolega reXio, no prawie jak w Accord Type S :)