PDA

Zobacz pełną wersję : [CR-V I] Przygasa gdy jest zimna

Easy
22-02-12, 21:02
Mam problem ze swoją CR-V'ką, przygasa mi gdy jest zimna. Odpalam ją i zaczyna nią szarpać, dusić i potrafi czasami zgasnąć. Jak zgaśnie, to nie da się jej odpalić bez trzymania gazu. Problemy takie są tylko na benzynie, gdy po chwili przełączy się na gaz działa idealnie. Osobiście stawiam na filtr paliwa i pompę paliwową, miał może ktoś podobne objawy w Civicu, Accordzie czy innej Hondzie?

Enrique23
22-02-12, 21:08
W Civicu nie ale Pewnie bedzie tak jak mowisz , ja takie problemy mialem w Nissanie z LPG , wymiana filtra paliwa i zalanie wiecej benzyny pomogło , ale przyczyn zawsze moze byc kilka :P

ghost2255
25-02-12, 17:00
Rozjechana mapa benzynowa. Pojeździj ze 2 dni tylko na benzynie. Jak problem minie, to trzeba lepiej wyregulować gaz.

Exedy24_pl
21-03-12, 09:04
no to czas sprawdzić gaz. Zalej go do końca poruszaj się na samej benzynie i powinno zadziałać

Easy
21-03-12, 18:51
Problemem była brudna przepustnica i nic więcej, krokowy nie mógł poprawnie przez nagar wysterować obrotów ;).

Exedy24_pl
22-05-12, 16:17
O widzisz,dobrze wiedzieć na przyszłość. Teraz już każdy na forum poradzi sobie z takim problemem.

Easy
03-06-12, 14:12
Podsumowując co zostało zrobione w samochodzie, aby jeździł jak należy. Wymiana filtrów od gazu, czyszczenie silnika krokowego i przepustnicy, regulacja zaworów i na tym koniec :).