wojtal84
22-02-12, 18:59
Witam w Hondzie od mojego brata jest problem mianowicie nie pali silniczek taki jak u mnie D15B2
Na początku falowały obroty to wyczyściliśmy silniczek krokowy ale to nie pomogło, a później zaczęła chodzić nie na wszystkie gary po czym nie da się jej już odpalić.
Postępy z prac :P części podmienialiśmy z mojej bo w 100% są sprawne:
*moduł zapłonowy - nie jorbi
*kable WN - j.w
*świece - j.w
*komputer - j.w
*akumulator - j.w
*przekaźnik pompy paliwa - j.w
*pompa ok bo startuje
*rozrusznik ok
Do sprawdzenia została jeszcze wiązka elektryczna jak to nie pomoże to na szrot :) wyżej wymienione elementy były przekładane do mojej i wszystko w porządku, ma ktoś jeszcze jakieś sugestie w tej sprawie ?
Dodam że przed awariom silniczek chodził jak złoto aż do czasu gdy obroty zaczęły wariować,
równo wchodził na obroty i palił od szczału.
Na początku falowały obroty to wyczyściliśmy silniczek krokowy ale to nie pomogło, a później zaczęła chodzić nie na wszystkie gary po czym nie da się jej już odpalić.
Postępy z prac :P części podmienialiśmy z mojej bo w 100% są sprawne:
*moduł zapłonowy - nie jorbi
*kable WN - j.w
*świece - j.w
*komputer - j.w
*akumulator - j.w
*przekaźnik pompy paliwa - j.w
*pompa ok bo startuje
*rozrusznik ok
Do sprawdzenia została jeszcze wiązka elektryczna jak to nie pomoże to na szrot :) wyżej wymienione elementy były przekładane do mojej i wszystko w porządku, ma ktoś jeszcze jakieś sugestie w tej sprawie ?
Dodam że przed awariom silniczek chodził jak złoto aż do czasu gdy obroty zaczęły wariować,
równo wchodził na obroty i palił od szczału.