PDA

Zobacz pełną wersję : przycisk

pszczoua
15-06-07, 23:53
Koledzy ostatnio zauwazylem ze padlo mi podswietlenie przycisku swiatel przeciwmgielnych ( przycisk jest obok ogrzewania tylnej szyby). Czy ktorys z Was potrafi mi podpowiedziec czy i w jaki sposob mozna go rozmotowac zeby wymienic w nim zarowke? Czy w ogole jest sens sie w to bawic czy moze lepiej poszukac czegos uzywanego? Dzieki za pomoc

skolopendra
15-06-07, 23:59
a jakież to masz autko drogi pszczouo :d

pszczoua
16-06-07, 00:57
civic 1.5 d15b2 rocznik 1993 bordowy z gazem... cos wiecej? nie wiem jak to sie robi ale postatam sie wrzucic Wam fotki mojej niuni

Grzesieklodz
16-06-07, 07:27
małym śrubokrętem podważasz i wyjdzie potem odłącz wtyczki
w hondzie za taką żarówkę powiedzieli mi 31,50zl :coo2:
ja zmieniałem podświetlenie panelu podgrzewania na czerwone wiec przycisków tez zmieniłem wlutowałem tam diody R5 (zamienniki żarówek z podświetlania) kosztują 3,90zl sztuka :agent:

skolopendra
16-06-07, 07:40
cos wiecej?

pasowało by jeszcze abyś umieścił
info o swoim aucie w profilu :zasady:
co by następnym razem,jak już zepsuje sie co poważniejszego :(
nikt nie musiał sie zastanawiać czym jeździsz

(zamienniki żarówek z podświetlania)

diody będą najlepszym rozwiązaniem
przynajmniej jeden element będziesz miał nie do zajechania :d

Marci
16-06-07, 07:40
Sa 2 opcje albo wyjmiesz te przyciski i wymienisz spalona zarowke na orginalna (taka mala z kolnierzem, montuje się ja wkrecajac ja o okolo "pol obrotu" zeby ten plastikowy kolnierzyk zaskoczyl w mocowanie na plytce) albo druga opcja czyli przy okacji rozbiorki wstawisz jakies fajne kolorowe diody zamiast zarowek. Opis jak to zrobic znajdziesz tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3043&highlight=wymiana+podswietlenia
Jesli nie bedziesz chcial wlutowywac diod to po wyjeciu przyciskow (zgodnie z procedura opisana w linku) poprostu wymien zarowke, tylko nie kupuj jej w ASO, mozna ja dostac za grosze w kazdym lepszym sklepie elektronicznym. Ogolnie wymiana tego to male :piwo:

Lcfr
16-06-07, 08:28
Koledzy ostatnio zauwazylem ze padlo mi podswietlenie przycisku swiatel przeciwmgielnych ( przycisk jest obok ogrzewania tylnej szyby). Czy ktorys z Was potrafi mi podpowiedziec czy i w jaki sposob mozna go rozmotowac zeby wymienic w nim zarowke? Czy w ogole jest sens sie w to bawic czy moze lepiej poszukac czegos uzywanego? Dzieki za pomoc

wystarczy poczytac pierwszą strone....
dział texty: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3136
jest tam jak sie wyjmuje przełacznik i nawet jak zamienic zarówke na diodę...
w przypadku braku checi mozna wymienic tylko zaróke na kolejna zarówke i po kłopocie
a co do kosztów zarówki juz napisali.