Zobacz pełn± wersję : jak odpalam zimny obroty wskakuja normanie ..........
i spadaja natomiast jak zalacze jezdzony troche cieply to po wplaczeniu obroty spadaja na 200 i potem 1000 i dopiero normanie
Nie Ty pierwszy i ostatni. Mam tak też i spadanie obrotów czasami (nie zawsze) przy wci¶nięciu sprzęgła przy dojeżdzaniu, a np przy przegazówce na luzie spadaj± szybko i przy normalnych się zatrzymuj±, czyli tak jak ma być. Nie wiem co to. Po zimie zaplanowałem parę rzeczy. Mam już kable WN z parę miechów, ale dowaliły dzień po kupnie mrozy i ¶niegi i tego nie zrobiłem. Już wkrótce. Gdzie¶ kiedy¶ znalazłem, że odpowiedzialny może być zawór pod krokowcem (nie sam krokowiec).
Wymiana kabli nic nie da, jaki zawór pod krokowcem? chyba pod przepustnic±? Ale to też nie, bo ja go nie mam.
A te same objawy występuj±. Od 2 lat z tym walcze ale chyba już sie przyzwyczaiłem :/
Tak szczerze to nie przeszkadza. A może ten typ tak ma? Bo mase hond tak ma. Mało tego, kto¶ też pisał, że dopiero strojenie pomogło. Może to komp ¶wiruje po latach? To jest zabawne - różnym osob± co innego pomaga...
no wiecie troche to dziwne bo to nie zawsze wystepuje i wydaje mi sie ze to nie jest normalne kable nowe swiece palec kopulka jak by nie mowil to wszystko
kable nowe swiece palec kopulka jak by nie mowil to wszystko
Nie rozumiem o co Ci chodzi, bo przecinków nie używasz, ale wszystko to wymieniłem, problem dalej jest.
Podci¶nienia też wszystkie ok, czyszczona przepustnica, silniczek krokowy, sprawdzony (pomierzony) chyba każdy czujnik.
U mnie też nie za każdym razem to występuje. Ale sie pojawia i chyba naprawde wszystkiego już próbowałem.
U mnie szczególnie widoczne jest to na wł±czonej klimie, obroty spadaj± do 500 a potem trzyma 750.
Też próbowałem wielu rzeczy, ale już się przyzwyczaiłem. Jak kto¶ to ogarnie bardzo chętnie chętnie się dowiem dlaczego tak jest.
juz niby po problemie wyszczyscilem pzrepustnice i krokowca nic nie faluja ale sa teraz troche za wysokie mial tak ktos kolo 1000
Ja podejrzewam, że to po prostu już co¶ z ECU się dzieje i żadne zabiegi nie pomog± z tym zjawiskiem.