Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : jak odpalam zimny obroty wskakuja normanie ..........

sucharek
21-02-12, 17:11
i spadaja natomiast jak zalacze jezdzony troche cieply to po wplaczeniu obroty spadaja na 200 i potem 1000 i dopiero normanie

Poll
21-02-12, 19:45
Nie Ty pierwszy i ostatni. Mam tak też i spadanie obrotów czasami (nie zawsze) przy wci¶nięciu sprzęgła przy dojeżdzaniu, a np przy przegazówce na luzie spadaj± szybko i przy normalnych się zatrzymuj±, czyli tak jak ma być. Nie wiem co to. Po zimie zaplanowałem parę rzeczy. Mam już kable WN z parę miechów, ale dowaliły dzień po kupnie mrozy i ¶niegi i tego nie zrobiłem. Już wkrótce. Gdzie¶ kiedy¶ znalazłem, że odpowiedzialny może być zawór pod krokowcem (nie sam krokowiec).

pablo_020
21-02-12, 20:02
Wymiana kabli nic nie da, jaki zawór pod krokowcem? chyba pod przepustnic±? Ale to też nie, bo ja go nie mam.
A te same objawy występuj±. Od 2 lat z tym walcze ale chyba już sie przyzwyczaiłem :/

Poll
21-02-12, 20:12
Tak szczerze to nie przeszkadza. A może ten typ tak ma? Bo mase hond tak ma. Mało tego, kto¶ też pisał, że dopiero strojenie pomogło. Może to komp ¶wiruje po latach? To jest zabawne - różnym osob± co innego pomaga...

sucharek
21-02-12, 21:55
no wiecie troche to dziwne bo to nie zawsze wystepuje i wydaje mi sie ze to nie jest normalne kable nowe swiece palec kopulka jak by nie mowil to wszystko

pablo_020
21-02-12, 23:20
kable nowe swiece palec kopulka jak by nie mowil to wszystko
Nie rozumiem o co Ci chodzi, bo przecinków nie używasz, ale wszystko to wymieniłem, problem dalej jest.
Podci¶nienia też wszystkie ok, czyszczona przepustnica, silniczek krokowy, sprawdzony (pomierzony) chyba każdy czujnik.
U mnie też nie za każdym razem to występuje. Ale sie pojawia i chyba naprawde wszystkiego już próbowałem.

Poll
21-02-12, 23:45
Ale podmiany ecu nie ; D

atr
24-02-12, 17:48
U mnie szczególnie widoczne jest to na wł±czonej klimie, obroty spadaj± do 500 a potem trzyma 750.
Też próbowałem wielu rzeczy, ale już się przyzwyczaiłem. Jak kto¶ to ogarnie bardzo chętnie chętnie się dowiem dlaczego tak jest.

sucharek
24-02-12, 22:05
juz niby po problemie wyszczyscilem pzrepustnice i krokowca nic nie faluja ale sa teraz troche za wysokie mial tak ktos kolo 1000

Poll
25-02-12, 14:24
Ja podejrzewam, że to po prostu już co¶ z ECU się dzieje i żadne zabiegi nie pomog± z tym zjawiskiem.