Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bad look - zmienić ochyde w piękno

Timo-hg
15-06-07, 17:59
Zaczne od początku..
Zaliczyłem dzwona - z mojej winy i teraz sam muszę się starać o części, załatwiłem sobie wszystko co mi potrzebne, ale..
Ostatnio kupiłem dwie lampy do przodu (Civic 97r EJ9) i koleś mnie po prostu wyfrajeżył, wysłał mi dwie różne lampy - jedna stanleya jedna valeo (czy jak się to pisze) na dodatek jak by tego było mało - jedna miała robionego bad loocka już.. i pozostał na niej klej, którego mechanicy, lakiernicy etc. odradzają mi usunąć, a wręcz mówią, że nie możliwe jest wyczyszczenie tego do końca -
Czy robić bad loocka na obu lampach, by ukryć niedoskonałości jednej z nich ?

A może ma ktoś do sprzedania orginalną lampę Stanleya lewą? Przez tego kut.asa nie mogę zacząć nic z nią robić - a koleś się nie oddzywa - po prostu zniknął :(

Dareko87
15-06-07, 18:09
to sie nazywa uczciwość :/ a poprzez co kupowałeś te lampy?? Takie ch*** co Ci to sprzedał to ^&$^#$%#%$. A co do bad look to nie rób, kup nową lampę , jak zrobisz bad look to będziesz na pewno zalował. Zycze powodzenia ja bym nie odpuścił temu %^$%^#%$ co Ci sprzedał.

Powodzenia!!

Timo-hg
15-06-07, 18:15
Problem w tym, ze mam do niego baaaardzo duzy kilometrow..
Moge sobie dzwonic do dupy..
A np powiedzcie mi.. gdyby pojechac lamy na czarno a'la TypeR i jeden klosz z zamiennika ( bo taki posiadam) wsadzic do orginalnej lampy Valeo ( bo jak by nie patrzec Valeo rozni sie od Stanleya) to nie bedzie widac roznicy gdyby popatrzec na niego z przodu?
Beda swiecic tak samo?

Problem w tym, ze nie mam zbytnio kasy na nowa lampe.. a ta bedzie lezec w piwnicy, bo nikomu jej nie sprzedam, a zlodziejem nie jestem i nie chce nikogo okrasc wsadzajac mu bubel..

A wsiadl bym znow do swojej Haneczki.. juz od 12 maja tak stoi bidulka:(

HUNTER82
16-06-07, 07:40
ty nam mow skad ten cwaniak, jak z okolic wawy to my tu sprawe załatwimy, przez co kupiles lampy allegro??? dawaj nick\
nie rob tego badlooka tylko nie to

Timo-hg
16-06-07, 10:39
Ogolnie to dalem mu sie wyfrajezyc, bo kupilem u niego lampy, maske, blotnik i zderzak - maska i blotnik - odbiegaja od idealu, ale da sie cos z nimi zrobic - zderzak byl klejony, szpachlowany i musialem kupic nowy :( lampy to juz wiadomo jak jest
Obiecywal przyslac wszystko takie jak byc powinno na swoj koszt - zwodzi, klamie i juz praktycznie nie odbiera kom - (501 703 828 -jego nr) gosciu jest z Kurnika z pod Poznania.

P.S. Wlasnie ku.rwa zjeba.lem z tym allegro, bo zalatwiane wszystko bylo na gebe, on powiedzial sciagne z aukcji - nie zaplace prowizji, a za to wysle na swoj koszt.. ja patrzylem, zeby wszystko bylo taniej, bo pozyczka na auto wzieta byla, jeszcze nie splacona.. i teraz jestem w dupie :(

[ Dodano: Sob 16 Cze, 2007 ]
-Arkadiusz-

nick na allegro

http://www.allegro.pl/item203305972_honda_civic_2002_3_tylny_lewy_blotni k.html

jedna z jego aukcji - zeby sie nikt nie najechal jak ja

Dareko87
16-06-07, 11:16
moim zdaniem kup jakas inna lampe uzywana , duzo tego jest. A ta sprawe chociaz sproboj zgloscic goscis do allegro albo cos:/

pit
16-06-07, 11:35
nic to nie da, skoro załatwiane było na słowa, więc po części sam dałeś mu możliwość bez przypałowego walnięcia ci wałka...

Timo-hg
16-06-07, 11:39
Przynajmniej ostrzege Was i moze zmienijeszy mu sie zarobek na czesciach ;]
A uparty jestem wielce, wiec bedzie musial zmienic nr kom, gg, nick z allegri itp.. bo uprzykrze mu zycie na wszystkie znane mi sposoby, zeby chociaz troszke mnie zapamietal :] a z lampa cos pokombinuje wykluczajac bad loock.. :)

Jarek104
17-06-07, 22:12
kazdy klej da sie rozpuscic...

Zacznijmy od tego, że nie miałes bad-looka tylko tandetne brewki, skoro masz klej na lampie..
Sprobuj go poskrobać, może na ciepło.. Idż z tą lampa może do jakiegoś starego sklepu z chemią, albo do sklepu moto gdzie sprzedaje jakiś dziadek.. Może cos ci doradzą

pirat
18-06-07, 00:02
jest specjalny rozpuszczalnik do kleju, szukaj w sklepach z artykulami budowlanymi :)

rodzyneck
18-06-07, 00:18
Tylko żeby nie rozpuścił tej śmiesznej folii co jest na kloszach i u niektórych złazi... wygląda to tragicznie :/

pirat
18-06-07, 00:38
rozpuszcza tylko klej, sprawdzone :) zadnej farby nie ruszy

tylko jak badziesz kupowal zaznacz ze ma byc tylko i wylacznie do kleju, zeby ci nie wcisneli jakiegos "uniwersalnego"

Timo-hg
18-06-07, 19:48
no niby wszystko proste, ale pozostaje fakt, ze jedna jest valeo a jedna stanleya
i mam taki plan.. jezeli szklo z zamiennika pasuje do orginalnej lampy, to zalozyl bym takie szlko do valeo (ta jest zeszpecona ta brewka) i pomalowal lampy a'la type r .. dobry pomysl?
czy nie spasuje ?

pirat
18-06-07, 22:45
co ci da szklo jak masz wnetrznosci inne, inna budowe wewnetrzna odblasnik itd.

Timo-hg
18-06-07, 23:14
czyli pozostaje ewentualnie wyczyscici lampe valeo z pozostalosci po brewce, pomalowac je na czarno - zeby zminimalizowac roznice pomiedzy firmami.. ?
Kur.ewsko ch...owo.. :( bo napewno nie bede swiecic tak samo.. ? Bo jak wspomnial pirat, lamy sie roznia wnetrznosciami itd., pozostaje miec nadzieje, ze koles bedzie mial w sobie odrobine uczciwosci i czesci beda u mnie jutro tj wtorek - tak jak obiecywal

ygor
03-09-07, 13:19
a jaka jest roznica miedzy stanl;eyem i valeo ? wiem ze na pewno wewnatrz sie roznia ale czy z zewnatrz - ksztalt zaczepy itp ...? bo jesli w miejsce stluczonych stabnleyow probowalbym wlozyc valeo - da rade ?

tieesto
03-09-07, 14:11
a czy to przypadkiem nie Hyceliusz czy jak mu tam było?!? Wal do grupy poznań to Ci pomogą z nim!
jeśli nie masz kasy narazie, postaraj sie doprowadzić do porządku tą lampe jak najabardziej, przejeździj cięzki okres finansowy a z czasem zamień lampe na dobrą.

ygor
03-09-07, 15:06
tieesto, podejrzewam że chłopak już to rozwiązał - minęły prawie 3 miech y - odświeżyłem temat na swój użytek ;)

tieesto
03-09-07, 16:05
o fakt :speszony: nie zauważyłem ;)

poolek
03-09-07, 17:01
Obiecywal przyslac wszystko takie jak byc powinno na swoj koszt - zwodzi, klamie i juz praktycznie nie odbiera kom - (501 703 828 -jego nr) gosciu jest z Kurnika z pod Poznania.

Nie uwierzysz, ale wlasnie dzisiaj dzwonilem do chlopa, czy odebral juz zwrot jaki za pobraniem mu wyslalem - bo wyslal mi nie ten lewarek zminy biegow do mojego cif'a.
Zwrotu jeszcze nie odebral bo se dzisiaj wraca z wakacji - jutro dzwonie do niego znowu! Tego goscia trzeba uziemic - kantuje caly czas !

ygor
04-09-07, 10:29
Ja dzisiaj jak szukalem chlodnicy natknalem sie na jego aukcje - na szczescie zuwazylem nicka i skojarzylem - kolo ma tylko 3 negatywy ... A wiecie coś o różnicach między lampami ?

Chipsy2
04-09-07, 11:05
Różnica jest na pewno. Ja w swojej V-gen mam jedną (lewą) Stanley-a a drugą DEPO ale tak naprawdę oprócz tego że DEPO mam nową kupioną z allegro za całe 61 z wysyłką :) i świeci wyraźnie jaśniej i w związku z tym że światełka ustawiałem sam ( mam urządzenie ) to moim zdaniem nie ma się czym przejmować a kto tak naprawdę będzie się doszukiwał różnicy jak nie założysz jednej fabrycznej a drugiego jakiegoś ringa to będzie ok.

ygor
04-09-07, 16:41
Chipsy2, nie czytasz dokładnie - z tego co wiem dal 6gena były robione fabrycznie lampy dwa typy - valeo i stanley - i moje pytanie brzmi czy ropznia sie miedzy soba zewnetrzeni - zaczepy itd - wydaje mi sie ze nie bo bylby to bezsens ... ale chcialbym sie upewnic...