Zobacz pełną wersję : licznik w milach
Witam. Chce kupić okazyjnie honde civic coupe wersja u.s.a. Problem polega na tym że licznik prędkości jest w milach. Czy to znaczy że przebieg też jest obliczany i podany w milach? Rozsądek wskazuje mi na to że na pewno tak, ale łudzę się jeszcze, że może jednak jest możliwość ze podaje w km ;)
Pozdrawiam
co do licznika to pewnie nie będzie problemu, zmienisz tarcze na te z km i będzie OK,, przecież wskazówka wykazuje prędkość a interpretacje masz na tarczy.
Co do przebiegu w milach to ci nie powiem bo nie wiem, ale myślę ze raczej nic z tym nie zrobisz
Przebieg jest liczony w milach, co do predkosci to jak sobie zapodasz tarcze w km/h to predkosc bedziesz mial w km/h.
Zeby miec liczony przebieg w kilometrach musisz wymienic zegary.
ok. dzieki za odpowiedzi. no to dupa. 139.000mil to duuuuużo...
W przybliżeniu 139000x8/5=222000km :D
mozesz kupic takie ot zegarki :d
do mnie juz plyna badz leca z USA :aloha:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/i552-92-95-HONDA-CIVIC-EX-LX-Si-MT-WHITE-GLOW-GAUGES_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ43952QQihZ020QQi temZ300115727108QQrdZ1QQsspagenameZWDVW
a ja mam normalne km/h w standardzie teraz bede oryginalny ;)
macst, przebieg nadal będzie w milach a to chyba o to chodzi :]
:speszony: ups sorki moze nie przeczytalem dokladnie fakt no przebieg nadal bedzie w milach ale do codziennej jazdy te co podalem jak znalazl :d
Witam mam ten sam problem kupilem sobie licznik w milach.
Wiecie może może ktoś rozlorzył sobie licznik na czynniki 1) czy jest możliwość przelorzenia "liczydła" w kilometrach ze starego licznika?? pozdrawiam
Witam mam ten sam problem kupilem sobie licznik w milach.
Wiecie może może ktoś rozlorzył sobie licznik na czynniki 1) czy jest możliwość przelorzenia "liczydła" w kilometrach ze starego licznika?? pozdrawiam
bez sensu projekt
roboty sporo i łatwo cos popsuc
najprostsze rozwiazanie to wymienic sam predkosciomierz cały (np. kupic od auta z zegarami bez obrotka - tanie sa) i wymienic jako moduł.
i moze wtedy pokazywac prędkosc w km/h i liczyc km....
proste...